Barion Pixel Kevesen tudják: ők a néhai Diana hercegné testvérei, és így élnek most – Coloré

Kevesen tudják: ők a néhai Diana hercegné testvérei, és így élnek most

2023. 09. 29.

Diana hercegné és testvérei öten voltak, de csak négy élte meg a felnőtt kort.

Diana hercegné egyike volt annak az öt gyermeknek, akik John Spencer és Frances Shand Kydd házasságából születtek. Diana két idősebb nővérrel, Lady Sarah McCorquodale-lel és Lady Jane Fellowes-al, valamint egy öccsével, Charles Spencerrel nőtt fel. A néhai hercegnének volt egy fivére is, John Spencer, aki alig néhány órával a születése után, 1960-ban halt meg.

Míg Diana két nővére, Sarah és Jane viszonylag privát és zárkózott életet élt testvérük 1997-es halála óta, öccse, Charles Diana emlékének és örökségének szószólója és védelmezője a mai napig. Diana 60. születésnapján, 2021 júliusában mindhárom testvér csatlakozott a néhai hercegné fiaihoz, Vilmos herceghez és Harry herceghez, hogy a Kensington-palota területén leleplezzék Diana szobrát .

Ma Charles Spencer Althorpban él, abban a házban, ahol Diana és testvérei felnőttek, illetve amely egyben végső nyughelye is a walesi hercegnének.

Érdekesség, hogy a Spencer-gyerekek szülei viszonylag korán szétmentek, 1954-ben házasodtak és 1969-ben váltak el. Ez abban az időben nem volt szokványos, különösen arisztokrata körökben. Talán még érdekesebb, hogy a gyerekek kizárólagos felügyeleti jogát az apa, John kapta meg, aki csendes és nyugodt szeretettel nevelte őket. Édesanyjuk, Frances – ahogy fia fogalmazott – egyszerűen nem volt anyatípus.

Charles Spencer
Forrás: Lisa Lake/Getty Images

Beleszeretett valaki másba és elhagyta a családját

Diana hercegné legidősebb nővére, Sarah – aki hat évvel idősebb – a 70-es évek végén rövid ideig randevúzott Károly királlyal. Bár ők nem találtak végül egymásra , húgát megismertette az akkori herceggel. Sarah később Neil McCorquodale felesége lett, akitől három gyermeke született: George, Emily és Celia.

Diana hercegné és Sarah
Forrás: Central Press/Hulton Archive/Getty Images

Amikor Diana 16 éves volt, a másik nővére, Jane feleségül ment II. Erzsébet királynő akkori helyettes magántitkárához, Robert Fellowes-hoz. Diana volt a koszorúslányuk. Nekik is három gyermekük van, és a mai napig együtt vannak. Sajnos Jane és Diana kapcsolata megromlott a királyi családhoz fűződő szövevényes viszonyaik miatt.

Jane Fellowes
Forrás: Tim Graham/Getty Images

Diana öccsének összesen hét gyermeke van, három nőtől. 2011-ben Charles feleségül vette harmadik feleségét, Karen Gordont, és a párnak van egy lánya, Lady Charlotte Diana Spencer – ő nevében is őrzi az egykori hercegné emlékét.

Forrás: People

Borítókép forrása: