Denzel Washington feltehetően csatlakozik a Gladiator 2. részéhez

2023. 03. 21.

A 68 éves Denzel Washington állítólag már végső tárgyalásokat folytat, hogy csatlakozzon a 2000-es év legjobb filmje díját is bezsebelő szuperprodukció folytatásához.

Denzel Washington olyan szerepkörben térhet vissza a vászonra, amelyet állítólag Ridley Scott direkt a sztár számára írt. Ők ketten már dolgoztak együtt a 2007-es Amerikai gengszterben, így nem csoda, hogy a világhírű rendező késztetést érzett az Oscar-díjas Denzel bevonására.

Denzel Washington
Forrás: Northfoto

Bár a stúdió eleinte kételkedett abban, hogy Denzel Washington elvállalja-e a szerepet, tekintettel arra, hogy igen válogatós a szerepekben, mégis nagyon élvezte a forgatókönyvet és az állítólagos “bad-ass” szerepét. Miután találkozott Ridley Scott-tal, a források szerint már nem volt kérdés, hogy csatlakozik-e az epikus mű folytatásához.

A filmben Paul Mescal is látható lesz, a főszereplő Luciust alakítja majd, Connie Nielsen Lucillájának fiát, aki azóta felnőtt. Az eredeti filmben Spencer Treat Clark alakította gyerekként. A hét elején kiderült, hogy Barry Keoghan is tárgyalásokat folytat a film gonosztevőjének, Geta császárnak alakításáról.

Denzel Washington
Forrás: Northfoto

Denzel Washington korának egyik legmeghatározóbb színésze, és noha már ő sem épp 20 éves, még mindig keresett A-listás. Több tucat szerepben bizonyított, és legyen az könnyed thriller, csavaros krimi vagy szívbemarkoló dráma, mindig briliáns. Első Oscar-jelölését Steve Biko aktivista szerepében szerezte meg az 1987-es Kiálts szabadságért! című filmben, első győzelmét pedig két évvel később, az Ötvenegyedik hadtest című polgárháborús drámáért kapta.

Denzel Washington
Forrás: Northfoto

Ridley Scott a Gladiátor 2-t a Scott Free Production égisze alatt készíti, melyet néhai testvérével, a szintén rendező Tony Scottal alapított. A munkálatokban részt vesz az elnök Michael Pruss, A Red Wagon Entertainment-en keresztül Doug Wick és Lucy Fisher is. A forgatókönyvet David Scarpa írta, a jelmeztervező Janty Yates és a produkciós tervező Arthur Max lesz, akik az első részben is ezeket a pozíciókat töltötték be.

Forrás: Variety
Borítókép forrása: Northfoto