Barion Pixel Erre senki sem gondolt volna: Cristiano Ronaldo ez a személy után kapta valójában a nevét szüleitől – Coloré

Erre senki sem gondolt volna: Cristiano Ronaldo ez a személy után kapta valójában a nevét szüleitől

2023. 08. 19.

Portugália minden idők legjelentősebb gólkirályának teljes neve Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro.

Cristiano Ronaldo, azaz CR7 igazi ikon, nemcsak a foci világában, de a divatban is letette névjegyét. Számos márka reklámarca, illetve tökéletes énmárkát épített. De Cristiano élete már a kezdetekkor sem volt szokványos, holott akkor még nem lehetett tudni, mekkora sztár lesz. Nevét ugyanis Ronald Reagan-ről kapta, aki ugye a 40. elnöke volt az USA-nak. Még viccesebb azonban, hogy CR7 bár Reagan elnöksége alatt született, a nevét az a tény ihlette, hogy Ronaldo apjának ő volt a kedvenc színésze. Az elnök ugyanis korábban ezt a hivatást űzte. Reagan számos tévéműsorban és filmben szerepelt közel 30 éves színészi pályafutása során.

Ronald W. Reagan
Forrás: Diana Walker/Getty Images

Cristiano Ronaldo korábban azt mondta a GQ magazinnak:

A szüleim róla neveztek el, mert mindkettőjüknek tetszett ez a név, és úgy gondolták, hogy erőteljesen hangzik.

Valamilyen módon ez be is igazolódott, hiszen a csatár izmos megjelenéséről és domináns karakteréről vált ismertté. Még az is lehet, hogy CR7 is egyszer színészi vagy akár politikai pályára téved, hiszen népszerűségét könnyű lenne befolyásra és hatalomra váltania. Nem is ő lenne az első labdarúgó, aki esetleg ilyet visz véghez.

Cristiano Ronaldo
Forrás: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

A játékos néhány legendatársa is egy teljesen új környezetben bizonyított sportolói csúcsaik után. Talán a legfigyelemreméltóbb, George Weah, aki az 1995-ös Aranylabdásból Libéria elnöke lett. Az ukrán Andrij Sevcsenko és a brazil Romario is megmutatta, hogy a világklasszis csatároknak bizony van létjogosultsága a politikai életben.

Forrás: Daily Mail
Borítókép forrása: Philipp Schmidli/Getty Images
0 /eletmod/sztarok/cristiano-ronaldo-neve/