Barion Pixel A közel 50 éve elhunyt Bruce Lee életrajzi filmje érkezik, melyet Ang Lee rendez – Coloré

A közel 50 éve elhunyt Bruce Lee életrajzi filmje érkezik, melyet Ang Lee rendez

2022. 12. 02.

A rendező fia, Mason Lee alakíthatja a leghíresebb kínai-amerikai kung-fu legendát, Bruce Lee-t, aki tragikusan fiatalon hunyt el.

Ang Lee fia, Mason Lee lesz a Sony Picturesnél fejlesztés alatt álló Bruce Lee film főszereplője. Dan Futterman adaptálja a forgatókönyvet Jean Castelli, Alex Law, Mabel Cheung és Wells Tower korábbi munkái alapján.

Bruce Lee
Forrás: Northfoto

Bruce Lee 1973-ban, 32 évesen halt meg, feltehetőleg gyógyszerallergiában. Rövid, de annál nagyobb hatású jelenléte volt Hollywoodban, mint színész, rendező és harcművészeti szakértő. Filmjei és a tévésorozatok, melyekben szerepet kapott, kiemelten népszerűsítették a harcművészeteket az 1960-as évek végén és a 70-es évek elején.

Bruce Lee, akit sem teljesen amerikainak, sem teljesen kínainak nem fogadtak el, híd volt Kelet és Nyugat között, bemutatta a kínai kung fu-t a világnak. A harcok mestere és egy ikonikus előadóművész volt, aki forradalmasította a harcművészeteket és az akciómozit egyaránt. Muszáj vagyok elmesélni ennek a ragyogó, egyedülálló emberi lénynek a történetét, aki az összetartozásra vágyott, hatalmas fizikai és mentális erővel bírt, és aki fáradhatatlan kemény munkával valóra váltotta lehetetlennek tűnő álmait.

– nyilatkozta Ang Lee.

Rajta kívül Lawrence Grey, Shannon Lee, Ben Everard és Brian Bell lesznek a producerek, Elizabeth Gabler és Marisa Paiva pedig felügyelik a stúdió projektjét. A még cím nélküli film újra egyesíti Lee-t Gablerrel, Paivával és a Sony Pictures elnökével, Tom Rothmannel, miután korábban együtt dolgoztak a 2012-es, Oscar-díjas Pi élete című kalandfilmen.

Bruce Lee
Forrás: Northfoto

Ang Lee-nek olyan további különleges filmeket köszönhetünk, mint a Túl a barátságon, a 2003-as Hulk, a Gemini Man vagy a Tigris és sárkány.

Forrás: variety.com
Borítókép forrása: Northfoto