Barion Pixel ,,És meztelen volt?” – Kérdezte Boris Johnsontól II. Erzsébet – Coloré

,,És meztelen volt?” – Kérdezte Boris Johnsontól II. Erzsébet

2023. 09. 05.

Az uralkodónő halálának egyéves évfordulójához közeledve, újabb történetek látnak napvilágot: most épp Boris Johnson mesélt Erzsébet királynőről.

Erzsébet királynő lassacskán egy éve hunyta le örökre a szemeit: 2022. szeptember 8-án jött a hír arról, hogy elhunyt a brit uralkodó. Az évforduló alkalmából Boris Johnson is megemlékezett az egykori királynőről. A volt brit miniszterelnöknek sok emléke van II. Erzsébetről, ugyanis több alkalommal is meg kellett jelennie előtte. Általában beszámolókat tartott, így elmondása szerint e találkozások inkább hasonlítottak oktató- és gyóntatóórára, mint egy kellemes teázgatásra. A formális találkozók ellenére azonban Boris Johnson megismerhette a királynő másik oldalát is, hiszen nem csak pszichoterápiaként emlékszik az együtt töltött időre, a királynő ugyanis rendkívül vicces ember hírében állt!

Boris Johnson emléke Erzsébet királynőről

II. Erzsébet halálának évfordulója kapcsán az egykori miniszterelnök is visszaemlékezett. Mint cikkében leírta, úgy érezte, hogy megnyílhat a királynő előtt, és mindent elmondhat neki, ami a szívét nyomja. A vele töltött idő felért korrepetálással, gyóntatószékkel és ingyenes pszichoterápiával is.

Mint írta:

Egyszer azt mondtam neki, hogy álmomban elkéstem tőle és Fülöp hercegtől. ,,Ó, igen?” – sugárzott, és láttam rajta, hogy ezt már hallotta korábban is, valószínűleg más miniszterelnököktől. ,,És meztelen volt?” – kérdezte, mert mint kiderült, ez gyakori jellemzője az ilyen álmoknak.

Tudható, hogy a királynő a magánéletben sokkal élénkebb volt, mint amennyit a nyilvánosság láthatott belőle. A körülötte dolgozók úgy nyilatkoztak róla, hogy nagyon jókat tudott nevetni, olyannyira, hogy az egész kastélyban hallották, ha a királynő kacagott.

Boris Johnsonnak több alkalma is volt találkozni Erzsébet királynővel / Kép forrása: WPA Pool / Getty Images
Boris Johnsonnak több alkalma is volt találkozni Erzsébet királynővel / Kép forrása: WPA Pool / Getty Images

Mint Boris Johnson felidézte, amikor egy betegségből lábadozott, Erzsébet királynő megengedte neki, hogy a Buckingham palota kertjében tornázzon. Nem csak ezért csodálta: Erzsébetnek lenyűgöző tudása volt a világ dolgairól, így ha éppen az került szóba, hogy ki Zambia elnöke, rögtön rávágta. Ezenfelül Erzsébet királynő mindig éreztette a látogatóival, hogy fontos számukra, épp úgy, ahogy a véleményük, és sosem feledkezett el arról, hogy megvillantsa a különleges mosolyát.

Boris Johnson így folytatta:

Amikor vele voltál, megérthetted, hogy az idős Churchill miért volt annyira belezúgva, és hogy Barack Obama miért volt annyira elragadtatva, hogy az inasoknak kellett szólniuk, hogy ne italozzanak tovább. Bár mindent látott, tudott és érzett, a politikát is élvezte, és értékelte annak minden bonyolultságában és abszurditásában.

Károly király és Camilla királynő várhatóan csendben és magányosan tölti Erzsébet királynő halálának évfordulóját szeptember 8-án. A Westminster-apátságban, ahol Erzsébet királynő és legidősebb fia koronázását tartották, pénteken megkondulnak a harangok, majd tisztelgésként 21 ágyúval lőnek a londoni királyi parkokban, így tiszteletet adva Erzsébet emlékének.

Forrás: People.

Nyitókép forrása: Getty Images