Barion Pixel Minden, amit a június 25-én érkező Black Mirror 6. évadáról tudni lehet – Coloré

Minden, amit a június 25-én érkező Black Mirror 6. évadáról tudni lehet

2023. 06. 01.

A görbe tükröt állító Black Mirror majdnem elkaszálták az indulása után, ám azóta az egyik legkedveltebb antológia lett világszerte a sorozatrajongók körében.

A Black Mirror, azaz Fekete tükör egy brit sorozat, amely eredetileg 2011-ben jelent meg a Channel 4-en. Innen került át az HBO gyártásába, majd a Netflixre, aki megmentette az elkaszálástól.

A Black Mirror különálló epizódjai az információs társadalom és a technológiai fejlődés veszélyeit mutatják be egy-egy disztópikus történetben. Minden rész külön fejezet, eltérő szereplőgárdával, más időben és valóságokban játszódnak. Az alkotó Charlie Brooker szerint az összes epizód a mai életünket mutatja be és azt az életet, amit 10 percen belül élhetünk, ha szerencsétlen véletlenek áldozatai leszünk.

Black Mirror
Forrás: Northfoto

A sci-fi antológia egyes részeinek főszereplői között láthattuk már Jodie Fostert, Rory Kinnear-t, Bryce Dallas Howard-ot, Miley Cyrus-t, Jesse Plemons-ot, Daniel Kaluuya-t, aki a Nope és a Tűnj el! sztárja, de a fura történetekben feltűnt a Fekete párduc későbbi sztárja, Letitia Wright is.

A soron következő, hatodik évad is lenyűgöző vendégszereplőket ígér; köztük van Aaron Paul, Anjana Vasan, Daniel Portman, Danny Ramirez, Himesh Patel, Josh Hartnett, Kate Mara, Michael Cera, Monica Dolan, Myha’la Herrold, Paapa Essiedu, Rory Culkin, Salma Hayek Pinault és Zazie Beetz.

A Netflix bemutatta az első előzetest a június végén érkező évadhoz, olvashatóak a részek címei is, illetve egy-két cselekmény is tudható. A Joan Is Awful című epizódban például egy átlagos nő (Annie Murphy) rájön, hogy egy globális streaming platform – a Streamberry nevű Netflix koppintás – az ő élete alapján készített drámát, amelyben Salma Hayek alakítja őt, és ami kiteregeti az életét.

A Black Mirror folytatására 4 évet kellett várni, de a készítő-rendező Booker szerint megérte, mert az új etappal magát is meglepte, és szerinte a Fekete tükör egy olyan sorozat, ami mindig megújul, és meg is kell újulnia, hogy aztán meghökkentsen.

Forrás: Variety
Borítókép forrása: Netflix