Barion Pixel Barry Keoghan, a Saltburn 31 éves sztárja majdnem meghalt – ez okozta kis híján a halálát – Coloré

Barry Keoghan, a Saltburn 31 éves sztárja majdnem meghalt – ez okozta kis híján a halálát

2024. 01. 11.

Barry Keoghan életében nem sokon múlt, hogy most ilyen sikeres és felkapott, 2022-ben ugyanis a halál közelébe került.

Óriási siker és nagyon megosztó szatíra a Saltburn, melynek nagy felfedezettje Barry Keoghan, akit ugyan láthattuk már más filmekben, de ez a projekt, Jacob Elordi és Rosamund Pike társaságában hozta el számára a nagy áttörést.

A 31 éves Barry Keoghan egy friss címlap interjúban elárulta, hogy másfél évvel ezelőtt majdnem belehalt egy fertőzésbe, ami igen ritka és nagyon is veszélyes. Nekrotizáló fasciitis, azaz lágyszöveti fertőzés alakult ki a karjában, mielőtt elkezdte forgatni a A sziget szellemei című filmet, ami 2022 októberében jelent meg.

Barry Keoghan
Forrás: Axelle/Getty Images

A nekrotizáló fasciitis egy ritka bakteriális fertőzés, amely húsevő baktérium néven is ismert és általában streptococcus kórokozó váltja ki. Gyorsan terjed a szervezetben, és halált okozhat. A fertőzés akkor alakul ki, amikor a baktériumok behatolnak a bőrbe vágások, karcolások, égési sérülések vagy rovarcsípés nyomán. Az egészségügyi szakértők szerint még műtéttel és fertőzéskezeléssel is sok ember hal meg benne.

Az interjúban az ír származású színész elmondta, emlékszik arra, hogy megkérdezte az orvosokat a kórházban, hogy belehalhat-e. Az orvosok azt felelték:

Nos, nem tudjuk.

Azt is hozzátette, hogy a karja amputálása is a pakliban volt. A mai napig egy heg emlékezteti a sztárt, hogy a gyógyszeres kezelés mellett műtétre is szükség volt, és, hogy nem sokon múlott az élete.

Forrás: People
Borítókép forrása: Christopher Polk/Getty Images