Barion Pixel Ők lehetnek idén az Oscar-gála házigazdái: 35 éve nem történt hasonló – Coloré

Ők lehetnek idén az Oscar-gála házigazdái: 35 éve nem történt hasonló

2022. 02. 15.

Regina Hall, Amy Schumer és Wanda Sykes színésznők lehetnek a 94. Oscar-gála házigazdái – írja a The Hollywood Reporter (THR) a Variety cikkére hivatkozva. A lap szerint 35 év telt el azóta, hogy egyszerre három házigazdája lehetett Hollywood legnagyobb rendezvényének, az viszont példa nélküli, hogy most mindhárman nők.

A THR még múlt héten jelentette be, hogy három házigazdátlan év után idén újra lehet házigazdája az Oscar-gálának, sőt nem is egy, de rögtön három. A rendezvény producere Will Packer, rendezője pedig Glenn Weiss lesz. A THR ezúttal arról ír, hogy a műsorvezetők egy-egy órát tölthetnek szerepükben, és Amy Schumer nyitja majd a rendezvényt. A jelöltek helyett jöjjenek ezúttal az Oscar-gála házigazdái!

Ők lehetnek idén az Oscar-gála házigazdái

A triót hivatalosan a Good Morning America című műsorban jelentik be (amerikai idő szerint) kedd reggel, az Akadémia ugyanakkor nem reagált a THR hétfői megkeresésére. (Bővítjük cikkünket, amint több információnk lesz.) Hogy miért épp ezen színésznőkre esett a választás, a lap az alábbiakkal indokolta: Regina Hall korábban már dolgozott Will Packerrel a 2017-es, Girls Trip című vígjátékon, Amy Schumer és Wanda Skyes pedig szerződésben áll az ABC-vel, az Oscar-gála közvetítő partnerével. (Schumer a Life & Beth című, az ABC és a Disney által forgalmazott televíziós sorozat főszereplője, Sykes pedig a Black-ish amerikai sitcomban játszik, amit szintén az ABC-n vetítenek.)

Amy Schumer Oscar Gala Hazigazdai
Amy Schumer lehet az idei Oscar-gála egyik házigazdája (Fotó: Shutterstock6Puzzlepix)

Sok változás történt az Oscar-gála házigazdái körül az elmúlt években

Az elmúlt években, miután a 2019-es Oscar-gála vezetését elvették Kevin Harttól (nyilvánosságra került homofób kijelentései miatt), nem volt egyetlen kijelölt ceremóniamestere a rendezvénynek. Bár a koncepcióval alapvetően pozitív tapasztalataik voltak a szervezőknek, ennek ellenére idén mégis visszahozzák a házigazda intézményét – ezt Craig Erwich, az ABC csatorna műsorvezetője jelentette be egy virtuális sajtótájékoztatón. A konferálók kilétét azonban nem árulta el.

Oscar Gala Korabbi Hazigazdai
Az Oscar-gála házigazdái közül Jimmy Kimmel volt az utolsó, 2018-ban (Fotó: Shutterstock/Puzzlepix)

Utoljára 2018-ban volt házigazdája a díjátadónak, Jimmy Kimmel személyében. Az Oscar-gála nézettsége egyébként jócskán visszaesett az utóbbi években, és bár az első házigazda nélküli év valamelyes javulást hozott, a tavalyi díjátadó nézettségének betett a világjárvány, és a megszokott 25-30 milliós nézettség helyett alig több, mint 10 millióan követték az eseményeket. Azt már hivatalosan bejelentették, hogy idén a gála visszatér hagyományos helyszínére, a Dolby Színházba, tavaly ugyanis egy szabadtéri helyszínen, a Union Stationnél tartották. (A jelöltek ugyancsak megvannak már, erről legutóbbi cikkünkben olvashatsz.)

Ami pedig a házigazdát illeti, Tom Holland, a Pókember: Nincs hazaút sztárja a Hollywood Reporternek korábban azt nyilatkozta, hogy ha felkérnék, örömmel igent mondana, és nagyon élvezné a feladatot. A THR úgy tudta, Holland nyilatkozata után az Akadémia valóban meg is kereste a színészt, hogy egyeztessenek erről a lehetőségről, de úgy tűnik a szerencse végül másra, pontosabban másokra mosolygott.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix