András herceg botrányáról készít filmet a Netflix, a főszerepet pedig Gilian Andersonra osztották

2023. 02. 08.

Scoop címmel érkezik a 2019-ben zajlott katasztrofális Newsnight-interjú feldolgozása, András herceggel a középpontjában. A szereposztás pedig egészen különlegesre sikeredett.

Gillian Anderson kapta meg Emily Maitlis BBC-s riporternő szerepét, de a Netflix filmjében szerepelni fog az énekesnő, Billie Piper is, aki a kilencvenes évek végén igazi tini idolnak számított. A további szerepekben pedig Keeley Hawes és Rufus Sewell tűnnek majd fel.

András herceg
Forrás: Northfoto

A Scoop című film Sam McAlister Scoops: Behind The Scenes of the BBC’s Most Shocking Interviews című könyvéből készült, amelyben részletezik az András herceggel készült interjú kulisszái mögött történteket. Az ominózus interjút széles körben úgy tartják számon, mint az utolsó szöget András herceg renoméjának koporsójában.

A sugárzást követően 2019. novemberében gyakorlatilag megtiltották, hogy a királyi családdal közös nyilvános rendezvényeken jelenjen meg András herceg, kivéve azokat, ahol magánemberként jelenhetett meg, mint például édesanyja, II. Erzsébet királynő tavaly szeptemberi temetése. Ezen felül megfosztották számos rangjától és szerepétől és megtiltották a számára kijáró és megtisztelő „Ő királyi felsége” megszólítás használatát.

Andás herceg
Forrás: Northfoto

Az Emmy- és BAFTA-díjas Philip Martin rendezi a projektet, aki A korona című sikert is jegyzi, András herceget Rufus Sewell alakítja majd, míg Billie Piper a Newsnight producerét, Sam McAlistert játssza. András herceg személyi titkárát, Amanda Thirsk-t Keeley Hawes formálhatja meg.

Az interjúban, amelyről mielőtt sugározták, Erzsébet legkisebb fia úgy gondolta, hogy jól sikerült, a herceg igyekezett tisztázni a nevét, miután kapcsolatba került az elítélt szexuális bűnözővel, Jeffrey Epsteinnel, és őt magát is szexuális zaklatással vádolták meg, az áldozat, Virginia Guiffre ügyében.

Ehelyett azonban brit nézők rémülten konstatálták, ahogy a hercegnek nem sikerült kifejeznie lelkiismeret-furdalását Epsteinnel való barátsága miatt, mindent letagadott, de csak nem sikerült kimosakodnia, sőt, az áldozatok iránti együttérzés vagy a megfelelő magyarázat is elmaradt, és a kapcsolatot sem szakította meg az elítélt Epsteinnel.

András herceg Erzsébet temetésén
Forrás: Northfoto

A készítők egy igazán pörgős, lehengerlő, tényfeltáró filmet ígérnek, parádés színészi alakításokkal, a cselekmény pedig bemutatja a botrányt megelőző időszakot, a palota kétségbeesett próbálkozását, hogy Andrást bevédjék, a szálakat mozgató médiát és természetesen a csúfos interjút magát is.

Forrás: variety.com
Borítókép forrása: Northfoto