András herceg a legkevésbé kedvelt a királyi családban: ezt gondolja róla a lakosság 80%-a

2023. 09. 16.

A kegyvesztett arisztokratáról, András hercegről egy exkluzív közvélemény kutatást csináltak, amiből kiderül, York hercegét nem sok brit támogatja.

András herceg az elmúlt években botrányt botrányra halmozott, mégis a középső gyerek volt állítólag Erzsébet kedvence. A britek azonban nem éreznek így vele kapcsolatban, a szexuális zaklatási ügyekbe keveredett Andrást a legtöbben megfosztanák mindennemű közpénztől és az utódlási sorból is kiraknák. A közvélemény kutatás szerint a polgárok csaknem 80%-a így véli, és akkor is kitenné őt a korona öröklési sorból, hogy csak a nyolcadik benne, tehát teljesen esélytelen.

András herceg
Forrás: Northfoto

A brit közvélemény is nagyrészt osztja azt a nézetet , hogy Károly királynak gondoskodnia kell arról, hogy vitatott öccse soha többé ne térhessen vissza szolgálati munkájához és a megkérdezettek fele szerint semmi jó vagy értékelhető nincs már Andrásban.

A 63 éves András herceg már nem tisztséget betöltő királyi személy, és drámai bukás ez egy olyan ember számára, aki a Királyi Haditengerészet 22 éves veteránjaként egykor egy nemzet tiszteletét tudhatta magáénak… Azóta lemondott címeiről, és a királynő megfosztotta tiszteletbeli katonai szerepeitől, számos alkalommal megtagadta tőle a jogot, hogy akár csak viselje katonai egyenruháját, így például anyja koporsóját sem kísérhette egyenruhában.

Több mint 2000 embert kérdeztek meg, hogyan látják a királyi családot, annak tagjait és az intézmény által végzett munkát az Egyesült Királyságban és külföldön. Ebből kiderült; hogy a válaszadók több mint fele (53%) gondolja úgy, hogy a monarchia intézménye jó Nagy-Britanniának, és kevesebb mint egynegyedük (23%) gondolja azt, hogy jobb volna köztársasággá válnia.

És bár András a legkevésbé kedvelt királyi személy, a válaszadók 40%-a Harry-t és Meghan-t sem szíveli, szerintük Károly királynak sosem szabadna engednie, hogy ismét hercegi tisztségeket gyakoroljon.

Forrás: Daily Mail
Borítókép forrása: Northfoto