Barion Pixel And Just Like That 2. évad premier: továbbra is kissé kínos, de legalább Stanfordnak kedves emléket állítottak – Coloré

And Just Like That 2. évad premier: továbbra is kissé kínos, de legalább Stanfordnak kedves emléket állítottak

2023. 06. 23.

Az HBO sikersorozata, a Szex és New York spin-offja, az And Just Like That elstartolt a második évaddal és úgy néz ki, továbbra is hozza azt, amit eddig.

Az And Just Like That… készítői maguk is elismerik, hogy ez nem egy hagyományos folytatás, sokkal inkább egy testvérsorozat a Szex és New Yorkhoz. Az előző évad elég vegyes fogadtatást kapott, annak ellenére, hogy rengetegen megnézték és kérdés nem volt, hogy berendeljék-e a második etapot is. Mindenki epekedve várta hát a júniust, hogy a megözvegyült Carrie, a queer-ré vált Miranda, az értetlen Charlotte és a kötelező négy színes karakter miként folytatja a megkezdett, kissé kínos utat. Ez már egy teljesen más New York és a szex is igencsak más nézőpontba került.

And Just Like That
Forrás: James Devaney/Getty Images

Az And Just Like That második évadának nyitányában még nincs szó Aiden-ről, aki tudva levő, hogy visszatér Carrie életébe. A bloggerből lett podcast műsorvezető a sármos rádiós főnökével kavar, de mivel nem hajlandó Carrie egy vaginakúpot reklámozni, így minden romba dől.

Ha ez nem lenne elég erőltetett és kínos, a készítők Mirandát vetkőztették anyaszült meztelenre, hogy új identitásával műpéniszeket próbálgasson fel, illetve anonim alkoholistaként a tengerparton gyűjtsön hínárt egy bolygómentő csoporttal.

And Just Like That
Forrás: James Devaney/Getty Images

Közben mindenki a MET-gálára készül, hiszen ez a New York már tényleg nem a régi, mindenki elitista lett és nagyon nagyon gazdag. Az asztalnál ülve pedig általában monológokat hallunk, senki nem hallja meg a másik problémáját, mindenki magának való lett. Az új karakterek továbbra is nehezen passzolnak bele a nagy képbe, tényleg olyan, mintha kötelező lenne őket szerepeltetni, de történeteik semmit nem adnak hozzá a cselekményhez – talán csak a dögös Seema (Sarita Choudhury) kivétel ez alól. De azért van egy nagyon kedves gesztus is az évad premierben, hiszen megemlékeznek Stanford Blatch-ről, illetve ezáltal az őt alakító, hasnyálmirigy rákban elhunyt Willie Garson színészről.

Carrie a MET gálás ruhája körüli mizériát próbálja orvosolni, mikor is ajtót nyit segítőinek, ekkor pedig egy kimonót visel. Meg is kapja a nagy dicséretet, hogy mennyire csodás, mire azt feleli, ezt Stanford küldte neki Tokyo-ból. Az And Just Like That története szerint ugyanis Carrie meleg barátja nem halt meg, csupán lelépett egy fiatal pasival.

Egy ilyen indítás után nehéz nem azt érezni, hogy ugyanabban a fura, párhuzamos univerzumban vagyunk, mint korábban, ahol mintha az eredeti karakterek bőrébe űrlények bújtak volna, akik nem igazán tudják, mit is kezdjenek a földi léttel. Ennek ellenére valamiért mégis nézni kell az And Just Like That-et, az ember nem tudja eldobni az élményt, hogy lássa régi kedvenceit. Az évad végén pedig, mint tudjuk, feltűnik majd Kim Cattrall is.

Forrás: Daily Mail
Forrás: Jose Perez/Getty Images