Barion Pixel A korábban stand-up-os Ali Wong életét teljesen felforgatta a Netflix Balhé című szatirikus sorozata – Coloré

A korábban stand-up-os Ali Wong életét teljesen felforgatta a Netflix Balhé című szatirikus sorozata

2023. 06. 04.

A széria olyan sikert hozott, amire Ali Wong sem számított, és elárulta, hogy emiatt egy időre félre is tette korábbi karrierjét.

Ali Wong amerikában elsősorban, mint stand-up-os ismert, illetve szerepelt már filmben, ez volt a szintén Netflixes keserédes romkom, a Mindig csak talán, 2019-ben. Nemrég visszatért a Netflix filmgyártásába, és főszereplő társával, Steven Yeunnal akkora sikert arattak, amire ők sem voltak felkészülve. A forgatások miatt Ali le is állt a stand-up comedy-vel, és úgy érzi, megérte, hiszen átütő siker lett és a kritikák is remekek.

Balhé
Forrás: Netflix

Nem volt túl sok formális képzettségem, és ami a felkészülést illeti, az aggasztott a legjobban, hogy ezeket a sorokat megjegyezzem. Néha 10 oldalnyi párbeszédet kellett memorizálnom egy nap alatt, és ez a rész volt a filmezésben a legijesztőbb számomra. Az, hogy a stand-up-ot félre tettem, óriási áldozat volt tőlem. Ez volt a leghosszabb szünet, amit valaha tartottam benne, és az aggasztott, hogy ez az izom elsorvad…A színészet csodálatos, de sok időt vesz igénybe. Itt az ideje, hogy a gyerekeimmel legyek, és egyelőre megálljak, illetve újra stand-upozzak.

– nyilatkozta a 41 éves sztár.

Ali Wong
Forrás: Netflix

A Balhé egy pszichológiai dráma, amelyet április 6-án mutattak be a Netflixen. Két ázsiai-amerikai teljesen abszurd története, akik idegenként keverednek konfliktusba egymással, és ahelyett, hogy “Okos enged…” alapon békére lelnének, egyre durvább és durvább, az életüket kitáró és felemésztő bosszúspirálba mennek bele. Danny Choe (Steven Yeun) egy sikertelen, nehezen evickélő, kicsit simlis vállalkozók, míg és Amy Lau (Ali Wong) sikeres és gazdag, szerető férjjel. Az alapfelállás azonban gyorsan felfordul, miután egy közúti csetepatét követően megkezdik egymás életének tönkre tételét.

A bosszúhadjáratra épülő széria rajongói megnyugodhatnak, mert a Netflix tervez még 2 évadot a Balhé-ból.

Forrás: Variety
Borítókép forrása: Netflix