Barion Pixel Alan Rickman életrajzi könyvéből kiderül, hogy nem mindenben értett egyet a Harry Potter-filmek készítőivel – Coloré

Alan Rickman életrajzi könyvéből kiderül, hogy nem mindenben értett egyet a Harry Potter-filmek készítőivel

2022. 09. 28.

A 2016-ban Alan Rickmannek számos szerepe volt, mégis talán Perselus Piton karakterének köszönheti az öröklétet a filmtörténelemben.

Karrierje kezdetén csak színházakban játszott, de aztán a 80-as években jött a nagy áttörés, az akkori legkedveltebb akcióvígjáték franchise, a Drágán add az életed főgonoszát játszhatta el. Alan Rickman így gyorsan a hollywoodi elitben találta magát és büszke volt rá, hogy nem a szépfiú szerepek miatt. Szerepelt a Galaxy Quest- Galaktitkos küldetés című sci-fi paródiában, az Igazából szerelem című filmben, nyolc Harry Potter moziban, az utolsó két filmje pedig az Alice Tükörországban és az Eye in the Sky voltak.

A 2005-ben prosztatarákkal diagnosztizált sztárt hasnyálmirigy áttét vitte el 2016 januárjában. Sok év telt el azóta, de csak most októberben fog megjelenni naplójának könyvváltozata Madly Deeply: The Diaries of Alan Rickman címmel. Ebből több részlet derül ki életéről, és természetesen a Harry Potter-filmekről is, hiszen Piton professzor megformálása igazán nagy fejezet volt az életében.

Alan Rickman
Forrás: Northfoto

A meglepő személyes információk között olvasható például, hogy eleinte nem rajongott azért, hogy J.K Rowling remek regényét Hollywood dolgozza fel, és azt is szóvá tette, hogy John Williams zenéje kissé túl van már tolva a franchise-ban. Volt, amikor azt fogalmazta meg, hogy egy ilyen látványvilágot csak szélesvásznon lehet élvezni, de legalább passzol ez a sok mélység az említett zenéhez.

Ahogy haladt az idő, úgy szerette meg egyre inkább a Harry Potter-univerzumot, így 2005-ben, amikor betegsége miatt döntenie kellett, hogy folytatja-e a munkát, végül nem adta fel Piton karakterét. Ebben szerepe volt annak is, hogy Rowling elárult pár apróságot a professzor jövőjét illetően.

Alan Rickman mint Piton
Forrás: Northfoto

Alan Rickman halála az egész filmes világot megrázta, főleg, hogy egészen halála napjáig titkolták betegségét és azt, milyen gyorsan emésztette fel a gyilkos kór.

Forrás: deadline.com
Borítókép forrása: Northfoto