A világ legjobban fizetett sztárjainak krémje: az első tíz helyezett

2020. 11. 23.

A Forbes magazin évről évre a nagyközönség orrára köti az épp reflektorfényben lévő sztárok gázsiját. A 2020-as évet megelőző időszakban is elképesztő összegek láttak napvilágot, de a listára kerülteknek most sincs miért szégyenkezni. A top tíz hírességei között énekesek, sportolók és influenszerek is találhatók, de az, hogy ki szerezte meg az első helyet, talán senkit sem lep meg.

Még mielőtt a toplistára kanyarodnánk a Forbes összeállítása azért tartogat izgalmas megállapításokat, többek közt azt, hogy a világ legjobban fizetett hírességeinek 2020-as keresetét, ha összeadjuk, az 6,1 milliárd dollárt tesz ki adók és illetékek nélkül. Annak ellenére, hogy a szám még így is gigászi, ez 200 millió dollárral kevesebb a tavalyi évhez képest. A csökkenés egyébként 2016 óta jelen van a sztárvilág fizetéseit tekintve, de a koronavírus felbukkanása miatt 2019-ben kevesebb lehetőség jutott szórakozásra, koncertre, hiszen a szigorú szabályzások ezt ellehetetlenítették. Ez pedig financiálisan is tapasztalható volt. De lássuk a listát!

SZ3 Top10

1.)Kylie Jenner | 590 millió dollár

A legjobban kereső híresség Kylie Jenner volt, aki 590 millió dollárral zárta a 2019-es évet. A 23 éves Kylie Kristen Jenner foglalkozását tekintve modell, valóságshow-szereplő, a Kardashian-Jenner klán legfiatalabb tagja. Nővéreihez hasonlóan ő is a Keeping Up With the Kardashians reality után lett ismert. Hírnevét pedig hamar dollármilliárdokra váltotta, amihez a szépségiparban való berobbanása sokat hozzátett.

2019-es gázsija történelmet írt, minden idők egyik legnagyobb kifizetéseként vonult be az újságok hasábjaira, ugyanis januárban eladta a kozmetikai cégének 51 százalékos részesedését a Coty-nak. Ezzel pedig bankot robbantott. Hogy mennyi átszámítva az az 590 millió dollár? Kereken ennyi forint: 183 640 450 000.

2.) Kanye West | 170 millió dollár

A második helyre jutott rapper szolidabb árbevételt tudhat magáénak, mint a rokonságba tartozó Jenner, ugyanakkor így sincs oka panaszra. West bevételeinek nagy részét az Adidassal kötött szerződésből a Yeezy cipők eladásából gyűjtötte be. A rapper 2020-ban inkább botrányaival, mintsem zenei alkotásaival került reflektorfénybe, néhány hónapja a hazai bulvárlapok is mentális állapotáról, kiborulásairól, és az amerikai elnökválasztásban aktívan résztvevő szerepéről írtak.

  1. Roger Federer| 106,3 millió dollár

A celebritások mellé a sportolók is felfértek, kezdve a tenisz klasszissal Roger Federerrel. Ez az első alkalom, hogy egy sportoló a dobogó harmadik helyét szerezte meg a legjobban fizetett sztárok listáján.

  1. Cristiano Ronaldo | 105 millió dollár

Ha pedig már sport, akkor természetesen a foci csillag Ronaldo sem hiányozhat a felsorolásból, aki nem csak impozáns keresetével került toplistára, de 2020-ban a legtöbb követővel rendelkező sportoló titulust is begyűjthette, ugyanis Instagramon 200 millióan követik. Ezzel hivatalosan is ő lett az Instagram legtöbbet followolt sztárja.

5.) Lionel Messi | 104 millió dollár

Messit hat egymást követő évben választották meg a FIFA Év Játékosának és ugyanennyi alkalommal vihette haza az Aranycipő díjat, amivel már önmagában is rekordot állított fel. Idén a Forbes listájára is bekerül, ráadásul az élbolyba.

A hatodik helyet Tyler Perry (97 millió dollár), a hetedik helyet Neymar (95,5 millió dollár), a nyolcadik helyet Howard Stern (90 millió dollár), a kilencedik helyet Lebron James (88,2 millió dollár) a tízedik helyet pedig Dwayne Johnson (87,5 millió dollár) szerezte meg.

Forrás: Pixabay.com