Barion Pixel A Joker folytatásának rendezője két új képet tett közzé – a rajongók már alig bírnak magukkal – Coloré

A Joker folytatásának rendezője két új képet tett közzé – a rajongók már alig bírnak magukkal

2023. 12. 27.

Todd Phillips pszichothriller-musicalje, a Joker: Folie à Deux még jó darabig várat magára, de a főszereplőkről egyre több fotó napvilágot lát.

Todd Phillips rendező-forgatókönyvíró két új képet osztott meg Lady Gagáról és Joaquin Phoenixről, amint a Joker: Folie à Deux című filmben szerepelnek. Az egyiken Harley Quinn, azaz Gaga elmélyülten szerelmes pillantást vet Jokerre, vagyis Phoenix-re. A másik képen Joker látható, aki az Arkham Asylumban raboskodik.

A történet alapján feltehetőleg itt fognak ők ketten egymásba szeretni, hiszen Dr. Harleen Quinzel (ismertebb nevén Harley Quinn) a pszichiátere Arthur Fleck-nek, a későbbi Jokernek.

Bár a cselekmény pontos részleteit titokban tartják, Phillips Jokerének második része várhatóan hagyományosan a duó romantikus kapcsolatát és egyben kegyetlen partnerségét követi majd nyomon, amint kibontakozik.

Todd Phillips rendezi a Scott Silverrel közösen írt forgatókönyvéből a folytatást, melynek forgalmazója a Warner Bros. Pictures. A film a DC univerzum sötét alakján, az ismert Jokeren alapul, és a Joker című film folytatásaként szolgál, amiért Phoenix-et Oscar-díjjal is jutalmazták. Azt azonban Todd Phillips leszögezte már az első filmnél, hogy ez a karakter teljesen független marad a DC éppen futó Batman-jeitől, sosem lesz összefüggés a filmek között és Joaquin nem jelenik majd meg ellenlábasként Robert Pattinsonnal szemben.

Jokert korábban olyan legendás színészek keltették életre még, mint Jack Nicholson, Heath Ledger és Jared Leto, akik szintén nem kapcsolódtak a DC univerzum filmjeiben össze.

joker
Forrás: imdb

A második rész egyik különlegessége, hogy a komor első részhez képest musicalbe ágyazza a mondanivalóját. A film kidolgozott zenei darabjai miatt így a tervezettnél kicsit tovább maradt a gyártási fázisban. Jelenleg az utómunkálatok zajlanak, és 2024. október 4-én mutatják be a mozikban.

Forrás: Collider
Borítókép forrása: imdb