Inkubátorban nőnek a vállalkozások

Az az álmod, hogy saját vállalkozást indíts? Az elgondolás lehet jó, de a megvalósítás nehéz, ha nincs segítség.

Saját vállalkozás indításán gondolkodsz? Bizonyára utánajártál már néhány nagyon fontos dolognak és talán arra már rádöbbentél, hogy nem is olyan egyszerű. Remek, ha van egy ötleted, egy álmod, egy terméked vagy szolgáltatásod, amellyel a világ elé kívánsz állni, de ez önmagában édes kevés. Egy kezdő vállalkozás beindítása és életben tartása is hatalmas feladat.

Vállalkozás tervezés
Kép forrása: Pexels

Inkubátorban

Ha jobban beleásod magad abba, hogyan indítsd el a vállalkozásodat, akkor találkozhatsz az inkubátor fogalmával. Hogyan kerül a képbe egy olyan kórházi eszköz, amelyben a koraszülött vagy újszülött babák számára biztosítanak az anyaméhhez hasonló környezetet? Nos, kis- és középvállalkozások terén fel kell ismerni a párhuzamot. Egy éppen csak induló, be nem futott cég felfutását, életét nagyon sok minden befolyásolja. Ahogyan egy csecsemő számára is biztosítani szükséges az élethez nélkülözhetetlen feltételeket, úgy teremti meg ezt a vállalkozásoknak az inkubátor. Az induló cégeket külső segítségként veszi védelmébe az úgynevezett inkubátorház.

Az első ilyen intézmény Nyíregyházán indult még 1991-ben, azóta pedig számuk és a rájuk való igény is megnövekedett.

Miért jó inkubátorban lenni?

Az inkubátor a vállalkozáshoz szükséges infrastruktúra megteremtésével és különböző szolgáltatásokkal igyekszik segíteni a cégeket. Ez hatalmas támogatás, mert a kezdetek elég nehezek tudnak lenni egy még ki nem alakult vállalkozás számára: lehet, hogy az adott cég még nem rendelkezik saját irodával, technikai feltételekkel – ezek hiányában pedig minden sokkal döcögősebb.

Vállalkozás indítás
Kép forrása: Pexels

Az inkubátorház szolgáltató és ipari cégek olyan telepszerű együttese, amely kitűnő ugródeszka az éppen induló vállalkozások számára. Olyan irodát, telephelyet kínál nekik, amely fel van szerelve a megfelelő infrastruktúrával és könnyen megközelíthető. Hatalmas segítség, hogy kezdetben nem kell irodakereséssel, vagy a működéshez szükséges berendezési eszközök megteremtésével bajlódni. Egy ilyen intézmény kényelmes és biztonságos, hiszen recepció, portaszolgálat, kamerás megfigyelőrendszer működik, sok hely akár ingyenes parkolási lehetőséget is biztosít. Ami még előnyt jelent, hogy az inkubátorház oltalmában tanácsadási és fejlesztési, valamint pénzügyi és adminisztratív szolgáltatásokat is igénybe lehet venni.

Ezek ismeretében érdemes felkeresni a hozzád legközelebbi inkubátorházat, hogy az álmaid közelíthessenek a megvalósításhoz.

Borítókép forrása: Pexels

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Tanársegéd voltam Angliában: ezt láttam az angol iskolákban