Barion Pixel Vasztu tanácsok otthonodba – Coloré

Vasztu tanácsok otthonodba

2020. 11. 24.

Érezted már, hogy gyakran rossz kedvre derít, ha rendezetlen otthonba lépsz be? Vagy a falak tompa színei depressziósnak mutatják magukat?

Mindezek akkor történnek, amikor nem vesszük figyelembe a vasztu otthonra vonatkozó alapelveit.

A vasztu egy olyan ősi indiai épületelrendezési ismeret, amely békét és jólétet hoz az ott élő emberek számára. Az emberek idejük hatalmas részét négy fal között töltik – legyen az otthonuk, irodájuk, üzletük, bevásárlóközpontjuk, templomuk stb. Ezért fontos, hogy az adott hely által keltett hangulat pozitív és egészséges legyen.

Az otthon kialakítása és elrendezése nagy hatással van az ott lakók életére. Békét, jólétet és pozitivitást hoz az otthon lakói számára, és biztosítja, hogy boldog és harmonikus kapcsolatban éljenek egymással. Ezért alkalmazzák az emberek a vasztut otthonra, és lakóhelyüket mennyországgá teszik a földön.

ezo131

Miért olyan fontos a vasztu?

Mindannyian érzelmileg kötődünk otthonunkhoz, ezért kötelességünk megvédeni minden negatív befolyástól. Az otthon az a hely, ahol kényelmet és meleget keresünk, különleges érzéssel tölt el bennünket, mert mindig ott fogadnak minket.

Nem gondolod, hogy ha valami rossz történik az otthonoddal, akkor az tönkreteszi a lelki békédet? Ha a negatív energiák elnyomják otthonunk pozitív hangulatát, akkor nagyon megnehezíti az adott helyen való létet. Ez stresszt okoz és a feszültséget fizikai, szellemi és lelki szinten is el fogja osztani. Ezért rendkívül fontos, hogy megszabadulj a negatívumoktól, és pozitív környezetet teremts otthonod védelme érdekében, és ez legyen a legkülönlegesebb hely az életedben.

Melyek a vasztu irányelvek?

Azt mondják, hogy a lényege az öt alapelem kiegyensúlyozása és egymással összhangba hozása. Ezért a bungalókban élők jobban harmóniában vannak otthonaikkal, mivel közvetlenül kapcsolódnak a földhöz, mint azok, akik lakásban laknak.

A vasztu legfontosabb jellemzője, hogy bármely nagyobb hiba kijavítható kisebb változtatások beépítésével, amelyek jelentős eredményekhez vezetnek. Itt van egy lista a vasztu otthoni használatához:

Változtasd meg a falak színét – Az élénk, energikus és hűvös színárnyalatok kiválasztásával otthonát kellemesebbé teheted a szemnek és a léleknek egyaránt.

Helyezz gyönyörű festményeket a falra – Díszítheti otthonát egyszerű és gyönyörű festményekkel, például a természetet ábrázoló képekkel, mivel ezek ellazíthatják az elmédet és stresszmentessé tehetnek. A bonyolult alkotások szintén bonyodalmakat okozhatnak az életedben, ezért kerülni kell a falra helyezését.

Ne helyezz bútorokat a ház közepére – A ház közepét „brahmasthan” néven ismerik, ezért minden bútortól mentesnek kell lennie, mivel akadályozhatja a pozitív energia áramlását az otthonodba.

Állíts otthon templomot – A modern szemlélet szerint az otthoni templom megléte már nem divat. Ez az isteni hatalomba vetett hit elvesztését ábrázolja, amely az egész világegyetemre jellemző. Tiszteletben kell tartanod a Legfelsőbb lényt, és el kell helyezni valamilyen szimbólumot vagy tárgyat, amely a Mindenhatót képviseli, hogy az megvédje otthonodat minden rossz ellen.

Kerüld el az elektronika elhelyezését a hálószobában – Ha elektronikus tárgyakat helyezel el a hálószobádban, ez konfliktust hozhat a párok között, és felesleges veszekedéseket okozhat apróságok miatt. Abban az esetben, ha nincs más lehetőség, akkor próbálj meg fluoritot tartani a hálószobájában, hogy megszabadulj az elektronika által kibocsátott negatív sugárzástól.

Kristálycsillár felakasztása – Ha kristálycsillárt akasztasz a nappaliba vagy az erkélyre, fokozhatod otthonod pozitív energiáit. Emellett a megnyugtató hangok ellazítják az elmét és segítenek megszabadulni a stressztől.

Soha ne hagyd az órát megállni – A leállított órák balszerencsét és negatív rezgéseket hoznak. Ezért vagy elemet kell cserélned, és működőképes állapotba hoznod őket, vagy el kell dobnod azokat.

Tartsd tisztán a házat – Ahogy a régi közmondás mondja: „A tisztaság az istenfélelem legnagyobb társa.” Ezért tisztán és rendben kell tartanod otthonod, hogy készen állj a vendéglátásra.

Szabadulj meg a pókhálóktól – A pókhálók pénzügyi és fizikai korlátozásokat szimbolizálnak, és ezáltal akadályozzák pénzügyeink növekedését és zavarják egészségünket is. Tehát minél előbb meg kell szabadulnod tőlük.

Tartsd csukva a WC-fedeleket – Ha nem használod a WC-t, akkor zárva kell tartani a fedelét, mivel negatív és szennyező energiát hoz otthonodba. Az is tanácsos, hogy a mosdó ajtajait mindig zárva tartsd.

Képek forrása: pixabay.com