Barion Pixel Van összefüggés a születési hónapod, az egészséged és a személyiséged között – Coloré

Van összefüggés a születési hónapod, az egészséged és a személyiséged között

2021. 06. 13.

Állítólag a májusiak optimisták, a januáriak pedig hipochonderek – és ezt nem csak a horoszkóp állítja.

Nem kevés kutató vizsgálta, hogy vajon mi az igazságtartalma a horoszkópoknak, és igyekeznek évek óta megtalálni, mi az összefüggés aközött, hogy milyen az ember személyisége, és melyik hónapban született. Egy amerikai egyetem kutatói kétmillió embert vizsgáltak meg, és gyűjtötték be az információt róluk, hogy kapcsolatot találjanak az egészségi állapotuk, a jellemzőik és a születési hónapjuk között.

Érdekes következtetésekre jutottak, meg is osztjuk, miket állapítottak meg egyes hónapok szülötteiről.

Január

Ha januárban születtél, kifejezetten érdekelhetnek a gyógyszerészeti és egészségügyi témák, és mindenben lehetőségeket látsz. Kreatív vagy, és szereted megvédeni magadat az ismeretlen külső ingerektől, de hajlamosabb lehetsz a skizofréniára, a bipoláris zavarra és könnyen felidegesedsz – jelentették ki a kutatók.

Február

A februáriak védettebbek a betegségek ellen, és kevésbé hajlamosak a neurológiai- illetve a tüdőbetegségekre. Gyakran koraszülöttek a februáriak, és általában alacsonyabbak, könnyebbek, illetve művészi hajlamúak is.

Horoszkóp
Kép forrása: Pexels

Március

A márciusiak pozitív hozzáállásúak az élethez, pörgősek, és egyáltalán nem jellemző náluk a depresszió vagy egyéb viselkedési zavar. A megfázás általában elkerüli őket, de gyomorfájósabbak, mint más hónapok szülöttei.

Április

Ahogy a márciusiak, az áprilisban születettek is pozitívabbak, vidámabbak a téli születésűeknél, de általában nehezebben hoznak döntést. Igazán alacsony az esély az ADHD nevű betegségre, azonban nagyon kell figyelniük az érrendszerük egészségére.

Május

A májusiak általában szerencsések az egészségükkel kapcsolatban, azaz elkerülik őket a rizikós betegségek. Akármennyire is nyitottak és optimisták, a depresszióra mégis kifejezetten hajlamosak.

Június

Az első nyári hónap szülöttei jellemzően nagyon ingadozó hangulatúak, és bár kifejezetten egészséges a többségük, a légzőszervi betegségekre hajlamosabbak, illetve gyakoribb náluk a vesebetegség, mint a téli születésűeknél.

Július

A kutatás eredménye azt mutatta, a júliusiak kifejezetten nehezen regulálják az érzelmeiket, gyakran agresszívak. Sok júliusi születésű bal kezes, és művészi hajlamú. Általában kicsit később érő típusok, de az egészségügyi dolgaik rendben vannak, kevés gond érinti őket jellemzően.

Augusztus

Kifejezetten intelligensek, műveltek és a számok terén pallérozottak az augusztusiak. Optimisták és nyitottak, de a bipoláris személyiségzavar gyakran érinti őket. Az egészség terén tudatosak, épp emiatt elkerülik őket a betegségek.

Szeptember

A szeptemberiek általában nem depresszív alakatúak, atletikusak, jól le tudják vezetni sporttal a stresszt. Védettek a komoly betegségekkel szemben, az asztmára azonban erősebb hajlamuk van, mint a tavaszi születésűeknek.

Október

Az októberieknél jellemzően a magas vérnyomás kialakulhat, ha nem figyelnek oda eléggé a sportos és egészséges életmódra. Általában magasak és intelligensek, de sajnos hajlamosak egy-egy olyan betegségre, mint a cukorbetegség is. Összeszedettek, fókuszáltak és gyorsan vág az eszük.

November

Az ősziek, különösebben a novemberiek extrémen jól tudnak koncentrálni, fókuszálni, és csak elég csekély esélyük van a depresszióra. Céltudatosak, de gyakran pesszimisták, és elég gyakran ADHD-sok.

December

A decemberben született emberek gyorsan idegesednek fel, rosszul tűrik a stresszt mentálisan, de remek az egészségügyi állapotuk, és általánosságban védettek a betegségek ellen. Depresszióra hajlamosak, de személyiségzavarokra szinte egyáltalán nem.

Borítókép forrása: Pexels