Barion Pixel Szerencséthozó tárgyak, amiket tarts mindig a lakásodban – Coloré

Szerencséthozó tárgyak, amiket tarts mindig a lakásodban

2020. 11. 24.

Növeld az esélyeid a jó energiákra és jólétre, miközben megakadályozod a gonosz erőket azáltal, hogy ezeket az egyszerű tárgyakat otthonába helyezed.

Megfelelő feng shui

A Feng Shui egy nagyon összetett gondolatmenet arról, hogyan lehet a legjobban irányítani az energiaáramlást otthonodban úgy, hogy az szabadon és autentikusan mozogjon, segítve a legjobb életet élni. Noha a rendszer meglehetősen összetett, az egyik alapelv az öt kínai elem ábrázolása az térben: fa, víz, fém, föld és tűz. A gyakorlók arról számoltak be, hogy a jólét érdekében fából vagy vízből készült tárgyat helyezz az otthon oda, ahol a pénzes dolgaid tartod.

Elefánt szimbólumok

Mind a buddhista, mind a hindu hitrendszer isteni vagy félisteni állatként tiszteli az elefántot. Az elefánt sok mindent képvisel, az anyaságtól és a termékenységtől a szerencséig és a bölcsességig. A thespruce.com lakberendezési oldal szerint az elefánt otthoni elhelyezése fontos a szimbolika szempontjából. Úgy gondolják, hogy például egy elefánt, amelynek háta függőleges helyzetben van, jó szerencsét hirdet.

Tömjén

Sokan tömjéneznek a pihenés érzetének érdekében, de egyesek úgy gondolják, hogy ez megszabadíthatja az otthont a negatív energiától. Nagyjából ugyanúgy, ahogy a zsálya elégetése állítólag eloszlatja a tisztátalan szellemeket a házból, a tömjénnek meg kell tisztítania a negativitás minden típusától. Egyesek azt is mondják, hogy a különböző illatok különböző típusú dolgokban segíthetnek.

Patkók

Patkó alakú falatok vannak a reggeli tálban, a Lucky Charms-ban, de miért tartják szerencsésnek? A történészek az ír legendákra és mesékre vezetik vissza a hagyományt. Egyesek szerint az ördögtől véd, mások szerint a gonosz tündér népét is távol tartja. Bármi is legyen, a vas patkó elhelyezése a bejárati ajtó fölött klasszikus módon védi az otthont.

Teknős szimbólumok

ezo92

Ahogy az írek úgy vélik, hogy a patkó elhelyezése a bejárati ajtó felett védelmet nyújt, a feng shui követői úgy vélik, hogy a teknős őrzi az otthont. A teknős a Feng Shui négy égi gyámjának egyike, ami rendkívül erőteljes szimbólummá teszi. Akár a teknős valódi, akár csak műalkotás, állítólag nagy védő és támogató varázsa van.

Bambusz

A kínai babona a bambusz növényt az otthon szerves részének tartja. A növény szárainak száma különböző jelentéseket ad neki. Soha ne adj valakinek például egy négy szárú növényt, mert a kínai numerológiában a négyes szám a halálhoz és a szerencsétlenséghez kapcsolódik.

A vörös szín

A piros szín világszerte több kultúrában jelenik meg a jó szerencsével kapcsolatban. A kínaiak hagyományos piros ruhákkal és piros borítékokkal hozzák az új évet, amelyek pénzt tartalmaznak. Indiában sok menyasszony esküvőjén ez a szín a tisztaság és a jólét szimbóluma. Piros váza, falra akasztható dísz vagy szőnyeg elhelyezése valahol otthonodban növelheti szerencsédet.

Képek forrása: pexels.com

0 /eletmod/ezoteria/szerencsethozo-targyak-amiket-tarts-mindig-a-lakasodban/