Hova tartozol? – A legpechesebb és legpuncsosabb csillagjegyek

2021. 03. 15.

Mindenki szeret horoszkópot olvasgatni és kicsit a jövőbe látni. De vajon mennyire szokott igaz lenni az asztrológiai jóslat?

patrick carr pAoo1Rs1Yy8 unsplash
Borítókép forrása: unsplash

Az állatövi jegyek tulajdonságai merőben eltérőek. Ám tényleg meg lehet találni a hasonlóságokat a tűz jegyek szülöttei között, vagy a víz és föld jegyűek között. Abban is érezhetjük a csillagjegyek jelentőségét, hogy bizonyos jegyeket szinte mágnesként vonzunk, vagy, ha ismerünk két bakot vagy két oroszlánt, azok tényleg hasonlítanak. Az asztrológián túllépve a horoszkóp készítők megfigyelték azt is, hogy lehet csoportosítani ezeket a jegyeket aszerint is, hogy például mennyire szerencsések vagy szerencsétlenek a hétköznapokban.

A négy legmázlistább jegynek a skorpiót, a szüzet, a kost és az oroszlánt tartják. Ők így vagy úgy, de mindig elérik céljaikat és a jég hátán is érvényesíteni tudják a jogaikat, akaratukat. Ennek következtében a sikerek sem maradnak el. Ehhez persze nem elég a vak szerencse, az eredmény a csillagjegyek apróbb tulajdonságaiban rejlik.

  • A szűz rendkívül optimista tud lenni, és mindig arra fókuszál, hogyan oldja meg az aktuális problémát. Feladatként tekint az elé gördülő nehézségekre, és képes a legrosszabb helyzeteket is előnyére változtatni.
  • A kos nem ismer akadályokat és lehetetlent. Noha először hajlamos zsigerből reagálni, és fejjel nekimenni a falnak, de ez aztán beindítja nála a gondolkodást is. Ő is tűzön-vízen keresztülviszi, amit célként kitűz, és nem riad meg a kihívásoktól.
  • A skorpió szinte sebezhetetlen és ez a szerencséjén is meglátszik. Nagy odaadása és gondoskodása önmagát és másokat is átsegít bármin, ám, ha valaki ujjat húz vele, az ellenségét könyörtelenül likvidálja.
  • Az oroszlán magabiztos, nyugodt és pozitív. Nehéz kihozni a sodrából, ezért a stresszes helyzeteket is általában jól kezeli.

A három legkevésbé szerencsés jegy a mérleg, a vízöntő és az ikrek.

  • A mérleg állandó zsonglőrködése, döntésképtelensége, túlagyalása és kivárása miatt lemaradhat az élet olyan dolgairól, amikor tálcán kínálják neki a szerencsét, szerelmet vagy jólétet. Sajnos sokszor az egója bénítja meg.
  • A vízöntő bár pozitív, sokszor csapong, vagy indulatból cselekszik és szétszórt. Emiatt hajlamos kissé kaotikussá tenni a dolgait, és Murphy-törvényeit is nagyszerűen bevonzza.
  • Az ikrek kétpólusúsága néha a saját életüket is megkeseríti. Hol az egyik, hol a másik oldala kerekedik felül, és önmagával is vitába kerülhet a későbbiekben döntése miatt. Szeret a társaság középpontja lenni, nagy történet mesélő, de hajlamos az ítélkezésre is. A szerencse sokszor saját önzése miatt csúszik ki a kezéből.