Barion Pixel Megjelent a kaszás? 5 lehetséges magyarázat arra, ha a halállal álmodtál – Coloré

Megjelent a kaszás? 5 lehetséges magyarázat arra, ha a halállal álmodtál

2023. 11. 14.

Minden nap álmodunk, de nem minden álmunkra emlékszünk. Vannak azonban olyan maradandó álmok, amelyeket nehéz elfelejteni. A halállal álmodni egyike lehet ezeknek.

Ébredtél már úgy fel, hogy egy álom szinte az egész napodra rányomta a bélyegét? Halállal álmodni nem felemelő érzés. Az is rémisztő, ha a saját halálunkat álmodjuk meg, de legalább annyira a tudatba éghet az is, ha mást, akár egy családtagunkat, barátunkat látjuk meghalni. Felvetődhet a kérdés: miért álmodtuk ezt?

Ha kihat az álom

Mit teszel ilyenkor? Megpróbálsz túllépni ezen a tépázott állapoton és hangulaton? Netalán azonnal felhívod azt, akivel kapcsolatosan a halál megjelent? Megkérdezed, hogy mi újság van vele, netán beavatod abba, hogy milyen rémséget álmodtál? Harmadik megoldásként ott van az Álmoskönyv, amely kicsit közelebb vihet a tudatalattidhoz.

Álmoskönyv: a halál 5 jelentése

Ha az utóbbit választod, és magyarázatot keresel arra, hogy a tudatod mit szeretne üzenni az álmod útján, akkor lapozd fel az Álmoskönyvet! Ez azt is feltételezi, hogy nyitott vagy az ezotériára.

1. Bármilyen baljósnak tűnik a jelenléte, az álmoskönyv szerint azonban nem az elkerülhetetlen végzetet jelenti. A régi magyarázat szerint épp ellenkezőleg: szerencse és hosszú élet.

2. Ha a halál elől menekültél álmodban azért lehet, mert a való életedben is van komoly félelmed, amellyel nem tudsz mit kezdeni. A tudatalattid így kíván üzenni, hogy mindenkinek vannak félelmei, de azok elől nem érdemes elmenekülni, hanem szembe kell azokkal nézni, hogy ne kísértsenek.

Halál
Sokkal rémisztőbb a halállal álmodni, mint amit jelent / Kép forrása: gorodenkoff / Getty Images

3. Mutathatja azt, hogy valamit lezártál az életedben, de egyben ez adja egy újnak a lehetőséget. Azaz utalhat egy újabb próbatételre, amiért lehet küzdened.

4. Az emberi kapcsolat változására is utalhat. Ez jelenthet jót és rosszat is. A rossz sem feltétlenül a lezárást, a szakítást jelenti. Lehet, hogy csak arra utal, hogy új alapokra kell helyezni az egészet ahhoz, hogy fenn tudjon maradni.

5. Lehet örömteli és kínzó élmény egy olyan személlyel álmodni, aki már nincs az élők között. Ha inkább rémísztő volt az elhunyt megjelenése, akkor arra utalhat, hogy elrendezetlen dolgaitok vannak. Habár már közösen helyrehozni ezt nem tudjátok, de az álom mutatja, hogy legbelül foglalkoztat mindez. Okozhat némi örömet is. Ha a már nem élő személy látványa nem kavart fel, éppen ellenkezőleg, jó érzés járt át álom során, akkor azt jelenti, hogy hiányzik neked az illető. Gondolsz rá és ő mindig veled van. Az álom lehetőséget kínál az elfogadásra és a békességre.

Halál álomban
Az elhunyt személy hiánya, elrendezetlen szál vagy bűntudat miatt is álmondhatunk a halállal / Kép forrása: Tero Vesalainen / Getty Images

Miért álmodunk a halálról?

Nincs annál félelmetesebb, mint amikor látjuk egy szeretett személy halálát álmunkban. Rosszabbul éljük meg, mintha a saját végünknek vagyunk szemtanúi. Most már tudjuk, hogy ettől függetlenül nem az élet végét jósolja meg az agyunk. Azért álmodunk egy hozzánk közel álló személyről, mert féltjük. A fókusz arra irányul, hogy nehogy valami baj essen vele. Általában olyanok személyek esetében tűnik fel a halál, akivel erős a kapcsolatunk.

Nyitókép forrása: fergregory / Getty Images