Fejtsd meg az álmaidat: Ezt jelenti a 4 leggyakoribb motívum

2021. 02. 14.

Eláruljuk, mit jelentenek azok a képek, amikkel szinte mindenki szokott álmodni.

alomfejtes

Álmodni néha kifejezetten jó érzés, néha ijesztő, máskor pedig fogalmunk sincs, milyen képeket láttunk álmunkban. Az internetes fórumokon rendszeresen keresik nők és férfiak is néhány motívumnak a jelentését, amelyek közül sok olyan is van, ami visszatérően megjelenik.

Szakértők állítják, hogy az álmokban a tudatalatti akar üzenni, és egyes képek formájában jelennek meg gondolatok, aggodalmak, fóbiák vagy elnyomott érzések.

Tudd meg, mik azok a motívumok, amelyek a legtöbb embernek megjelennek, és mi a jelentésük az álomfejtők szerint.

Fogak

Sokat aggódtál mostanában a kinézeted miatt? A fogak megjelenése az álmokban általában akkor jellemző, ha valaki nem biztos a megjelenésében, és aggódik, hogy vajon mit gondol róla a környezete. Ha fogakkal álmodsz, érdemes kicsit összeszedned magad fizikailag, külsőleg, illetve nem ennyit gondolkozni mások véleményén.

Zuhanás

Ha valamihez túlzottan ragaszkodsz, a tudatalattid eséssel, zuhanással jelezheti, hogy el kellene engedned a gondolatot, és érdemes lenne továbblépned.

Pucérkodás

Ha álmodban meztelen vagy, akkor valamikor szégyenteljes helyzetbe kerültél, vagy épp félsz tőle, hogy ez megtörténhet, félsz a megalázástól, attól, hogy gyengének vagy valamiért nem népszerűnek lát a környezeted.

Tűz

Mostanában kicsit sokat dolgozol? Az emberek akkor hajlamosak leginkább tűzről álmodni, mikor túlterheltek, és arra vágynak, hogy kicsit szabadabbak legyenek, megengedhessenek maguknak némi szórakozást.

Víz

Ha víz jelenik meg álmodban, akkor lehetséges, hogy a szerelmed, a családod, a barátaid és közted nincs valami rendben, legalábbis te úgy érzed. Bizonytalan vagy velük kapcsolatban, és szeretnéd, ha többet beszélnél velük, ha jobban megnyílnának neked.

alomfejtes scaled
Kép forrása: Pexels

Terhesség

Voltál már terhes álmodban? Ez bizony arra utal, hogy szeretnél anyagilag jobban állni, vagy hogy épp növekedésben vagy a munkád terén, esetleg valamelyik képességedet kezdted el fejleszteni.

Cápa

Akik a szerelmi életükkel nincsenek megelégedve, gyakran látnak álmukban cápát. Ha túl gyakran álmodsz a ragadozó hallal, akkor ideje elbeszélgetned aggodalmaidról a pároddal.

Borítókép forrása: Pexels