Barion Pixel ESP – a pszik benned vannak – Coloré

ESP – a pszik benned vannak

2022. 03. 08.

Nem tudod, hogy mit jelent az ESP? Pedig te is rendelkezel velük, a pszi-képességekkel.

Az életünk döntések sorozata, a környezetünkből érkező minden mozzanatra reagálunk, alkalmazkodunk hozzájuk, és érzelmeink jócskán szerepet játszanak cselekedeteinkben. Minél tovább élünk, annál tapasztaltabbak vagyunk, így egy-egy szituációban már munkálkodik mindaz az ismeret és tudás, amelynek birtokában vagyunk. Az ESP-k is ilyenek.

Hatodik érzék vagy pszi-jelenségek

Látás, hallás, szaglás, ízérzékelés és tapintás. Ez az öt érzékszerv, amelyekre hagyatkozunk és nagyon fontos szerepet töltenek be. De vannak megmagyarázhatatlannak tűnő, rejtélyes képességeink, amelyeket csak hatodik érzékként szoktak nevezni. Olyan képességek, amely már túlmutatnak az intellektuson, mintha nem is evilágiak lennének. Az érzéken túli észlelést vagy más néven extra szenzoriális percepciót röviden ESP-nek nevezik. A tudomány keveset vagy nem foglalkozik a pszi-jelenségekkel, az ezotéria és a parapszichológia viszont annál többet.

A pszik

Az előérzet mindenki képessége, amely a tudást is szolgálhatja. Ha jók a megérzéseink és hagyatkozunk is azokra, akkor képessé válhatunk a tökéletesítésre és egyre megbízhatóbban fog működni. Az előérzetünk saját környezetünkben remekül működhet, hiszen az a környezetünk táplálja, de idegenben is segítségünkre lehet. A megérzés evolúciós hagyatékunk, amely abban segít, hogy gyanakvóbbak legyünk – ez az úgynevezett hatodik érzék segíthet a veszély felismerésében, annak elkerülésében. Minél nagyobb tudással és minél több tapasztalattal rendelkezünk egy-egy területen, annál megbízhatóbbnak ítélhetjük megérzéseinket, hiszen az előérzet pontossága attól is függ, hogy mennyire pontos az észlelt és a feldolgozott információk mennyisége és minősége.

A gondolkodó ember alapvető igénye, hogy felkészüljön arra, ami rá vár. Szeretünk előre tervezni és ehhez számos ismeretünket mozgósítjuk annak érdekében, hogy a lehető legpontosabb jövőképet kapjuk – ebben is segíthetnek a pszi-jelenségek.

Előérzet
Jól működik a megérzésed? / kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Az ember életében legáltalánosabban jelen lévő ESP az ember életében a telepátia, de nevezhetjük gondolatátvitelnek is. Azt jelenti, hogy képesek vagyunk a gondolatok, érzések fogadására más személyektől, akik az öt érzékelésünkön kívül esnek. Leginkább olyan személyek között létezik ez a különös gondolatolvasás, akik közel állnak egymáshoz. Nem szükséges ehhez ikerpárnak sem lenni, de köztük tényleg olyan kötelék létezik, amibe a telepátia is beletartozik.

Gondolatátvitel
A gondolatátvitelre képes mindenki / kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Mindenkiben és folyamatosan jelenlévő képességekről van szó, mégsem vagyunk ezekkel tisztában és rejtve marad(hat)nak előttünk. Nem tulajdonítunk figyelmet nekik, mert a mai felgyorsult világban erre kevésbé vagyunk kiélezve.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix