Barion Pixel Ezek a csillagjegyek képviselnek istenségeket a görög mitológiából – Coloré

Ezek a csillagjegyek képviselnek istenségeket a görög mitológiából

2024. 02. 27.

A görög mitológia mondák, hiedelmek ősi halmaza, amely az ókori görög istenek és istennők tettein alapul.

A görög istenek és istennők felelősek a mindennapi élet számos aspektusáért. Van istene a természeti katasztrófáknak, a szerelemnek, háborúnak és még sorolhatnánk. Mind különleges jelentőséggel bír az élet nagy rendszerében, mivel a hiedelmek szerint befolyásuk van bizonyos dolgokra, például a tanulásra vagy a mezőgazdaságra. Néhány csillagjegy egyértelműen leképezi természetével ezeket az entitásokat.

Kos – Arész a hadisten és a káosz istene

Csakúgy, mint Arész, a Kos csillagjegyűek is bátrak és merészek, lobbanékonyak, de intenzív személyiségük gyakran viszi őket konfliktusokba és konfrontációkba. Nem riadnak vissza a harctól és kemény ellenfelek.

Ikrek – Athéné a bölcsesség istennője

A bölcsesség és a háború istennője Athéné egy független és befolyásos lény, aki erőt, stratégiát és tudást testesít meg. Egyszerre harcos és gondolkodó. A legbölcsebb csillagjegyként az Ikrek sok vonásában egyeznek vele; gyors észjárásúak, okosak és rendkívül függetlenek.

Oroszlán – Zeusz az istenek királya

A főisten Zeuszhoz hasonlóan az Oroszlánok is erős és szenvedélyes személyek, akik mindig új kifejezési módokat mutatnak meg. Természetesen erős vezetők, ambiciózusak és nagy kockázatvállalási kedv jellemzi őket. Zeusz az erejéről, hatalmáról és bátorságáról ismert, akárcsak az Oroszlán csillagjegy.

csillagjegy
Forrás: Getty Images

Mérleg – Aphrodité: A szerelem, a szépség és a szexualitás istennője

Ha a Mérleg jegy görög istenség lenne, akkor Aphroditét testesítené meg. A Mérlegek hihetetlenül kedves és bájos emberek, akiket általában nagyon kedvelnek mások. Vonzza őket a szépség, és nagyra értékelik az esztétikát.

Skorpió: Hádész az alvilág istene

A Skorpió tökéletes megtestesülése Cronus és Rhea fia, Hádész. Az alvilág uralkodója titokzatos figura, akit ritkán látták meg a teljes valójában. Gyakran sötét és baljós istennek tartották, kapcsolatban a halállal, a pusztítással és a sötétséggel.

Borítókép forrása: Getty Images