Barion Pixel A csillagjegyeknek ezek a csakra megfelelőik – így hatnak a lelki egészségükre – Coloré

A csillagjegyeknek ezek a csakra megfelelőik – így hatnak a lelki egészségükre

2024. 03. 30.

A csakrák az ember láthatatlan, szellemi erőközpontjai, melyek harmonikus működésükkel összekötnek minket a kozmosz energiáival, és persze a csillagjegyünkkel.

A tölcsér formájú csakrák olyan energia testek, melyek között áramol a spirituális folyamunk, egészen fel a kozmoszig, és le a Föld anyába. Ha a csakrák tiszták és nyitottak, az áramlás jó és mi harmóniában lehetünk. A 7 fő csakra és a csillagjegyünk között összefüggés található, melyet ismerve még inkább megérthetjük személyiségünk működését.

Kos és Skorpió

A Kosokhoz tartozó csakra a Solar Plexus vagyis a napfonat. A más néven köldökcsakra erő, hatalom, harc, ambíció, aktivitás, agresszió, önbizalom kapuja. A Kos a napfonatot aktiválva hihetetlen belső erőre és spirituális növekedésre tehet szert. A Skorpió számára az akarat és ego tüzét táplálja.

Bika és Mérleg

Ehhez a csillagjegyhez a Szívcsakra kapcsolódik. Érzelmes, együttérző, mély szeretettel kapcsolódó személlyé teszi a Bikákat. A szívcsakra sorban a negyedik, mely összeköti a fentet és a lentet. Az érzelmes és olykor érzékeny csillagjegy, a Mérleg központja is a szívcsakra.

Ikrek és Szűz

A kommunikációt is jelképező torokcsakra az Ikrek és a Szűz legfontosabb energia központja. Minden ide tartozik, ami megfigyelés, kommunikáció, őszinteség és függetlenség.

Rák

Ők birtokolják legerősebben a harmadik szem csakrát vagyis a homlokcsakrát. Aktiválva elképesztő intuíciók és pszichés képessége bontakoznak ki. A homlokcsakra a tisztánlátás és az életcél megtalálásának központja is.

csillagjegy
Forrás: Getty Images

Oroszlán

A fényeskedő csillagjegyhez természetesen a koronacsakra kapcsolódik. Az egyetlen csakra ez, ami felfelé nyílik, és összeköt minket az Éggel. Jelképezi a szabadságot, abszolutizmust, megvilágosodást.

Nyilas, Halak

A nemiség vagyis a szakrális csakra birtoklói. Az intimitás, szexualitás és párkapcsolat energiaközpontja, de felel a kreativitásért is.

Bak és Vízöntő

A Bakokra jellemző csakra a gyökércsakra, vagyis a Muladhara, ami lefelé irányul, összeköt minket a Földdel, az anyagi világgal.

Borítókép forrása: Getty Images