Mindenki nyugodjon le: visszajön a nyár!

2022. 06. 16.

Ugyan mára és holnapra hűvösebb levegő érkezett fölénk, a hétvégétől újra visszatér a nyári meleg, nem is akárhogyan!

Hétvégétől erőteljes melegedés indul, ami a jövő hét elején éri el a csúcsát. A pénteken átvonuló hidegfront miatt kicsit hűvösebb idő várható, de így is elérhetjük a 30 fokos maximumot. A napsütést gomolyfelhők zavarják, csapadék nem alakul ki.

A Süssfelnap időjárás előrejelző oldal információi alapján vasárnap szikrázóan napos, igazi strandidőre számíthatunk. A hőmérséklet 28 és 35 fok között fog alakulni.

Hétvégén fokozatosan emelkedik a hőmérséklet, jövő hét elején pedig igazi nyári idő lesz
Hétvégén fokozatosan emelkedik a hőmérséklet, jövő hét elején pedig igazi nyári idő lesz / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Hétfőn szinte felhő sem lesz az égen, egész nap fürdőzhetünk a napsugarakban – nem elfelejtve a fényvédőkrémek használatát! Csapadék ekkor sem várható. A hőmérséklet maximuma sokfelé 30-35 fok között alakul, azonban egyes tájakon 37 fokos forróságra számítani lehet.

Összességében a napokban átvonuló hidegfrontot követően markáns melegedés veszi kezdetét, amely a jövő hét első feléig tart. A forróságnak egy kedd-szerda magasságában érkező hidegfront vethet véget.