Barion Pixel Tombol a nyár, közeledünk a 40 fok felé! – Coloré

Tombol a nyár, közeledünk a 40 fok felé!

2022. 06. 23.

Kitört a vakáció, tombol a nyár, ez pedig az időjáráson is meglátszik! Ugyan az utóbbi pár napban átvonult felettünk egy hidegfront, ez jót is tett: nem volt elviselhetetlen forróság. Ez nem tartott sokáig, mert ismét jön a meleg, nem is akármilyen!

Szombaton sok napsütésre készülhetünk. Csupán az ország délnyugati részén várható záporeső, zivatar. Ugyan a meleg levegőt szállító délies irányú szél időnként megélénkül, a nap zavartalanul fog sütni. A hőmérséklet csúcsértéke 29 és 34 fok között alakul.

Vasárnap napos, száraz időnek örülhetünk, és csapadéktól sem kell tartanunk. A déli szelet északon erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet csúcsértéke sokfelé 30 és 35 fok között várható, de egy két helyen akár 37-38 fokig is fokozódhat a forróság – tudtuk meg a Süssfelnap időjárás előrejelző oldalról.

Tombol a nyár hétvégén: aki teheti, menjen strandra!
Tombol a nyár hétvégén: aki teheti, menjen strandra! / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Hétfőn sem lesz csapadék, folytatódik a szikrázóan napos idő, de marad a déli szél, amit erős lökések kísérhetnek. A hőmérséklet az ország nagy részén meghaladhatja a 35 fokot, de a keleti megyékben akár 37-39 fok közötti csúcsértékek is előfordulhatnak.

A jövő hét további részében egy nyugatról érkező hidegfront tolja el a forró levegőt, ám a Tiszántúlon még kedden is napos lesz az idő.

Unatkozni szoktál a strandon?

Ha teleetted magad a legjobb strandkajákkal és a gyerekek is elvannak, érdemes elővenni az olyan olvasmányokat, amik könnyedek és szórakoztatókat. Ebben a cikkünkben ezeket gyűjtöttük össze.