Barion Pixel Teából desszert? Naná! Készíts Earl Grey trüffelt! (x) – Coloré

Teából desszert? Naná! Készíts Earl Grey trüffelt! (x)

2023. 12. 07.

A teát általában inni szoktuk, ám desszertben is használhatjuk, például ebben a Earl Grey ízesítésű trüffelben!

Az Earl Grey különleges ízű teaféle, ami melegen és hidegen egyaránt finom, hiszen magasabb és alacsonyabb hőfokon más és más ízvilágot enged ki magából.

Ez a teafajta II. Earl Grey után kapta a nevét, aki 1830-tól négy éven át volt brit miniszterelnök. A legenda úgy tartja, hogy az egykori Lord egy kínai ember fiát mentette meg attól, hogy megfulladjon, ezért hálából a fiú apja meghívta teázni, és egy Earl nevű teával kínálta meg. Bár a történet valóságalapja kérdéses, tény, hogy róla nevezték el ezt a teafélét, és számos elkészítési formája van. Tejjel kifejezetten ízletes, ám nem ez az egyetlen módja e tea elkészítésének! A gőzölt tejjel és vaníliasziruppal készült változat Londoni köd névre hallgat, ám több teafűvel is keverhető, így jázminnal vagy különböző virágokkal is!

Így készül az Earl Grey trüffel!

Ez a teaféle nemcsak csokoládékban isteni, hanem akár mártásokban is használható, leginkább húsok mellé.

Hozzávalók:

-1 dl tejszín

-3 filter Earl Grey tea

-1 evőkanál vaj

-10 dkg 50 százalékos étcsokoládé

-10 dkg tejcsokoládé

-1 narancs reszelt héja

Cup Of Tea With Chocolate Candy On Wooden Table
Az Earl Grey tea kiváló arra, hogy desszerteket vagy mártásokat készítsünk belőle! Forrás: istockphoto

Elkészítés:

A tejszínt felforralom, beleteszem a teafiltereket, és 8-10 percig hagyom ázni. Kiveszem őket a tejszínből, és jól kinyomkodom. Egy másik lábasban felolvasztom a vajat, hozzáöntöm a tejszínt, felforralom, és beletördelem a csokoládékat. Kevergetem, míg el nem olvadnak, és belereszelem a narancs héját. Egy kisebb dobozt – mondjuk egy bonbon dobozát – kibélelek folpackkkal, és beleöntöm a masszát. Szobahőmérsékleten hagyom hűlni, majd beteszem a hűtőbe. Két-három óra alatt megdermed, de nem lesz kemény, éppen elolvad a szájban. Igényesen becsomagolva akár ajándékba is tökéletes!