Barion Pixel Szeszélyes lesz február első hétvégéje – Coloré

Szeszélyes lesz február első hétvégéje

2023. 02. 02.

Február első hétvégéjét szeszélyességgel ünnepli az időjárás: szél, hó, eső és napsütés egyaránt várható.

Pénteken borús felhők fogják borítani az eget, csapadékot is zúdítva a nyakunkba. A csapadék többféle lehet: eső, havas eső vagy akár hó is! A szél nem veszít erejéből. A hőmérséklet a reggeli és esti órákban -3 és +3 fok között lesz, nappal pedig legfeljebb 6 fokig melegedhet az idő – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

Szombaton, február első hétvégéjének első napján viharossá fokozódik a szél, amit az egész ország területén érezhetünk. A délelőtti órákban számolhatunk esővel vagy havas esővel, az északi tájakon hóval is. Délutánra felszakadozik a felhőzet, és a nap sugaraival veszi kezdetét az este. A legalacsonyabb hőmérséklet -1 fok lesz, de helyenként akár 5 fok is lehet! Nappal 7-8 fokot várhatunk, viszont mivel a szél csak az esti órákra veszít erejéből, jóval kevesebbnek fogjuk érezni ezeket a számokat.

Vasárnap bár kevésbé lesz erős a szél, továbbra is éreztetni fogja hatását. Ezen a napon már többet fog sütni a nap, csupán a nyugati területeken várható felhős égbolt, mely akár hószállingózást is eredményezhet. A reggel meglehetősen hideg lesz, hiszen pluszokat sehol sem mérhetünk: helyenként akár -8 fok is előfordulhat, de nappal a napsütés hatására a +5 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix