Barion Pixel ,,Mosok, főzök, takarítok, gyereket nevelek, céget vezetek, szexéhes vagyok az ágyban, egész nap tip-top, de száz éve még szarba se vettek a férfiak, mert nő vagyok” A hónap témája a Coloré oldalán! – Coloré

,,Mosok, főzök, takarítok, gyereket nevelek, céget vezetek, szexéhes vagyok az ágyban, egész nap tip-top, de száz éve még szarba se vettek a férfiak, mert nő vagyok” A hónap témája a Coloré oldalán!

2024. 06. 15.

A változás az életünk része, amely azonban nemcsak a ráncokban mérhető, hanem a hozzáállásban, az elfogadásban, a megítélésünkben is. A nők esetében ez még nagyobb hangsúlyt kap. Így változott a nőideál.

Az elmúlt évszázadok során a nők élete jelentős változásokon ment keresztül. Az ipari forradalomtól kezdve az információs korszakig a nők szerepe és életmódja is változott, ugyanakkor a megítélésük, a nőideál is átalakult. Mindannyian tudjuk, hogy nőnek lenni egy hetente 168 órás főállás, amiből maximum negyvenet és a túlórákat fizetik meg rendesen. Mi a helyzet a maradék 128 órával? Vagy menjek vissza a barlangba, amíg a férfiak vadásszák a mamutot és szólnak, ha szükség van rám a konyhában és egy gyors reprodukciós menetre?

#batorvagyok

Mindannyian emlékszünk a Barbie című film nagymonológjára, ahol America Ferrera karaktere nagyjából egy levegővel darálja le, hogy a társadalom, a férfiak és igen sokszor maguk a nők is milyen irreális elvárásokat támasztanak a nők/saját maguk irányába! Itt egy kis emlékeztető:

A nők jelenkori kihívásai röviden

Oktatás és munka

Volt idő, amikor a nők munkahelyét az otthonuk jelentette. Vezették a háztartást, nevelték a gyerekeket, gondoskodtak a családról. Ez a szerep mára mit sem változott, és sokan kifejezetten jól érzik magukat benne. A jelenkori világ női is ezt teszik, csak kiegészült azzal, hogy már lehetőséget kapnak az oktatásra és a munkaerőpiaci részvételre is. Az egyenlő oktatási lehetőségek és a munkához való jog előretörése lehetővé tette, hogy a nők szélesebb körben válasszanak karriert és fejlesszék szakmai képességeiket. Bárcsak a fizetésekre is igaz lenne ugyanez, illetve a női vezetők arányaira is!

  • Nőideál
  • Nőideál
  • Nőideál
  • Nőideál
  • Nőideál
  • Nőideál
  • Nőideál

Család és karrier

Korábban a nőknek gyakran választaniuk kellett a családalapítás és a karrier között. Ma azonban egyre több nő választhatja mindkettőt (vagy a karriert), és ebben kell olyan egyensúlyt találniuk, hogy sikeresen működjenek családjaikban és a munkahelyükön egyaránt.

/egeszseg/test-es-lelek/no-mosok-fozok-szex-szar/