Barion Pixel Melegfronttal indít advent negyedik hétvégéje! – Coloré

Melegfronttal indít advent negyedik hétvégéje!

2022. 12. 15.

Az utóbbi napok mínuszait egy melegfront váltja fel, ám karácsony hetéhez közeledve újra betör a didergető hideg.

Pénteken közelíti meg Magyarországot egy melegfront, így a hőmérséklet akár a decemberben szokatlan +15 fokot is elérheti! Ettől függetlenül országszerte kialakulhatnak zivatarok, úgyhogy az esernyőt ne felejtsük otthon!

Szombaton borult lesz felettünk az ég, de napközben csökkenhet a felhőzet. A Dunántúlon élők számíthatnak havazásra, az ország középső tájain pedig havas esőre és záporokra készülhetünk. A szél a Kisalföld és a Balaton környékén viharos erősségű lesz, így a hőérzet is csökken. Országszerte a legalacsonyabb hőmérséklet -4 fok körül alakul, nappal pedig +4 fok várható – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

Vasárnapra már nyoma sem lesz a pénteki melegfrontnak: bár napos idő várható és csapadékra sem kell készülni, hajnalban -12 fokig is lemehet a hőmérséklet, és nappal is csupán -4 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn folytatódik a didergető, télies időjárás: akár -15 fokig is visszazuhanhat a hőmérő higanyszála, és a legmagasabb hőmérséklet is csupán -5 és +3 fok között lesz.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix