Barion Pixel A következő pár napban leszakad az ég – Coloré

A következő pár napban leszakad az ég

2023. 05. 11.

Sok csapadékot ad az ég a következő napokban, úgyhogy mindenképpen készítsünk be esernyőt, bárhová is mennénk!

Pénteken nem fog a hasunkra sütni a nap: előbb fogunk felébredni az eső kopogására, mint a nap erős sugaraira. A hajnali órákban 6-10 fokot mérhetünk. A nap során csökkenhet az eső intenzitása, de országszerte számítani kell záporokra és zivatarokra. Erős széllökések is kísérhetik a napot, ezért a hőmérséklet is visszaeshet: helyenként csupán 12 fokot mérhetünk, de az ország déli területein 20 fokra is emelkedhet a hőmérséklet – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

Szombaton felszakadozik a felhőzet, de záporok és zivatarok ugyanúgy elkaphatnak bennünket, ahogy pénteken. A szél is élénk lesz, és ez a hőmérsékleten is érződik, ugyanis csupán 9-15 fokra számíthatunk.

Vasárnap folytatódik az esős idő, amit erős szél kísér. A hajnali órákban 6-11 fokot mérhetünk, nappal pedig legfeljebb 17 fokig emelkedik a hőmérő higanyszála.

A jövő hét elején is folytatódik az esős idő, hétfőre igencsak sok csapadékot várhatunk, de keddtől fokozatosan elvonul a felhőzet, így a lassanként a levegő is melegebb lesz.