Barion Pixel Ilyen időnk lesz a hosszú hétvégén – Van, ahol kelleni fog az esernyő – Coloré

Ilyen időnk lesz a hosszú hétvégén – Van, ahol kelleni fog az esernyő

2024. 03. 15.

A hosszú hétvégén ezúttal mellőzzük a havat, és tavaszias, kissé esős időjárásunk lesz.

Ma, a hosszú hétvége első napján változóan felhős lesz felettünk az ég. A legkevesebb napsütésre a Tiszántúlon élők számíthatnak, de nagyobb eső itt sem várható. A szél mérsékelt lesz, és a hajnali csípős hőmérsékletet felváltja a kellemes tavasz idő, hiszen helyenként akár 20 fok is lehet!

Szombaton országszerte felhős lesz az ég, és több helyen készülhetünk esőre, záporesőre és hirtelen zivatarokra. A szél mérsékelt lesz, a hőmérséklet a hajnali órákban 2 és 7 fok között várható, nappal pedig 10 és 17 fok között lesz – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

Vasárnap felszakadozik a felhőzet, és az ország nagy részén napos időre készülhetünk. A Tiszántúlon élők ezúttal is felhősebb időre számíthatnak, az ország keleti részén pedig előfordulhatnak záporok. A szél megerősödik, és ez ronthat a hőérzetünkön. Hajnalban a legalacsonyabb hőmérséklet 3 fok lesz, nappal pedig 9 és 16 fok közötti értékekre készülhetünk.

A jövő hét elején sok esőre számíthatunk, de a hét közepétől felszakadozik a felhőzet, és egyre többször láthatjuk a napot. A hőmérséklet a hét második felétől emelkedik, és fokozatosan visszaáll 16-17 fokra, így mondhatni tipikus, márciusi időnk lesz.

Nyitókép forrása: Getty Images
/egeszseg/test-es-lelek/ilyen-ido-hosszu-hetvegen/