Barion Pixel Hideg- és melegfront fog játszadozni velünk a következő napokban – Coloré

Hideg- és melegfront fog játszadozni velünk a következő napokban

2022. 10. 19.

A következő napokban a változékony időjárás lesz a jellemző, ugyanis hideg- és melegfront fog váltakozni, ami komoly fejfájást okoz a frontra érzékenyeknek.

Szerdán a hideg- és melegfront közül elsőként a hidegfront mutatja meg erejét, mégpedig felhős éggel, helyenként – különösen északkeleten – záporesővel. A 16-22 fokos nappalt erős szél kíséri.

Csütörtökön a napsütést gomolyfelhők zavarják meg, de az esernyőt otthon hagyhatjuk. A szél is mérsékelt marad, ám reggel -1 fok is lehet, de a pluszok lesznek jellemzőek. Nappal 10 és 17 fok körülire melegszik az idő.

Pénteken országszerte fátyolfelhők fogják szűrni a nap sugarait, de esőre nem kell készülnünk. A szél erős lesz, ennek megfelelően a hőérzetünk is csökken: a nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul, éjszaka pedig a 2-6 fok lesz a jellemző, ám helyenként akár -2 fokra is lemehet a hőmérséklet – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

Szombatra nem érdemes programot szervezni, mert vastag felhő fogja betakarni az országot, délután komoly csapadékot zúdítva a nyakunkba. Hajnalban 3 fok alá sehol nem megy a hőmérséklet, nappal pedig 15-20 fokkal számolhatunk.

Vasárnap változóan felhős égre ébredhetünk, de szervezhetünk kinti programot, mert csapadék nem valószínű, hogy lesz. A reggeli órákban már csak 5 fokra szökik vissza a hőmérséklet, de helyenként 12 is lehet, délután pedig 20 fokra készülhetünk.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix