Barion Pixel Hányinger a várandósság alatt: természetes? (x) – Coloré

Hányinger a várandósság alatt: természetes? (x)

2024. 04. 24.

A várandósság kilenc hónapja egy életre szóló utazás, mely tele van izgalommal, kíváncsisággal és szeretettel. Csodálatos időszak ez, azonban sok nő számára járhat olyan kellemetlen mellékhatásokkal, mint a folyamatos rosszullétek és a terhességi hányinger. Sokan úgy gondolják, hogy ez egy természetes folyamat, amely az első trimeszter velejárója. Valóban így van?

A kismamák akár 80%-a tapasztal hányingert a várandóssága során, mely általában a harmadik hónap után véget ér, de az is előfordulhat, hogy az egész időszakot végigkíséri. Az émelygés leginkább reggel, de a nap bármely szakaszában felbukkanhat, és megnehezítheti a mindennapokat.

Van, aki csak legyint egyet, és úgy gondolja, hogy majd elmúlik, de ezen a téren is fontos a tudatosság, hiszen a rosszullétek a saját, valamint a magzat egészségére is káros hatással lehetnek hosszútávon. A folyamatos hányinger gyakran étvágytalansággal párosul, amely megnehezíti a megfelelő tápanyagbevitelt, pedig ez elengedhetetlen a kismama és a magzat egészsége szempontjából is.

Fontos azzal is tisztában lenni, hogy a várandósság alatt jelentős hormonális változások mennek végbe a női szervezetben, melyek az emésztőrendszer működését és érzékenységét is érinthetik, valamint – többek között – ez is lehet a rosszullét vagy éppen hányás egyik kiváltó oka.

Muszáj a hányinger a várandósság alatt?

A terhességi hányinger jelensége sok nőt érint, de kevesen tudják, hogy ez nem egy olyan állapot, amelyet feltétlenül és zokszó nélkül ki kell bírni, hiszen komoly kihívást jelent mind a fizikai, mind az érzelmi egészségre nézve. Nem csak kellemetlen, de sokan küzdenek azzal az érzéssel, hogy a babavárás minden pillanatát megkeseríti a folyamatos rosszullét, amely hosszútávon rossz lelkiállapothoz és frusztrációhoz vezethet.

Gondolj bele! Ha van biztonságos megoldás a rosszullétekre, akkor megéri-e mégis arra pazarolni az időt? Ugye, hogy nem? Ha te jól érzed magad, akkor fejlődésben lévő magzatod is! Ne törődj bele, hogy a folyamatos gyengélkedés beárnyékolja ezt a csodálatos időszakot. A terhességi hányinger nemcsak egy kellemetlen tünet, hanem egy olyan jelenség, amelyet meg kell és lehet oldani. Fontos, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül ezt a problémát. Tudd, hogy nem vagy egyedül, és kérdezd orvosod a korszerű, biztonságos és hatékony megoldásokról!

Ne engedd, hogy a várandósság 9 boldog hónapját megzavarják a visszatérő rosszullétek!

Vombee

Borítókép forrása: Dreamstime.com

/egeszseg/test-es-lelek/hanyinger-varandossag-alatt/