Barion Pixel Ezek a legnépszerűbb plasztikai beavatkozások (x) – Coloré

Ezek a legnépszerűbb plasztikai beavatkozások (x)

2022. 10. 22.

Az 1960-as évek végi megjelenése óta a modern plasztikai sebészet egyre népszerűbb és széles körben elfogadott, hiszen a szépészeti műtétek mára már közel sem olyan szokatlanok, mint a múltban. Manapság a plasztikai műtétek és a nem invazív esztétikai eljárások széles kínálatából válogathat az, aki elszánja magát egy kisebb-nagyobb beavatkozásra. Melyek az utóbbi évek legnépszerűbb eljárásai? Ennek jártunk utána cikkünkben.

Melyik sebészeti eljárások a legkeresettebbek?

A szépészeti plasztikai beavatkozásokat azok igénylik, akik valamit szeretnének megváltoztatni a megjelenésükön. Egyesek számára ez a testkontúrok átalakítását, a ráncok kisimítását vagy a kopaszodó területek eltüntetését jelentheti, míg másoknak a mellnagyobbítást vagy az intim területeken végzett műtétet. Számos plasztikai sebészeti eljárás közül választhatnak a férfiak és a nők, hogy olyan képet alakítsanak ki, amely által magabiztosabbnak érezhetik magukat a kinézetükkel kapcsolatban.

A legnépszerűbb szépészeti műtétek 

  • mellplasztika,
  • zsírleszívás, 
  • orrplasztika, 
  • szemhéjplasztika, 
  • hasplasztika és 
  • arcplasztika.

Milyen kezelések tartoznak a mellplasztika körébe?

A mellplasztika beavatkozásainak sorába a közhiedelemmel ellentétben nemcsak a mellnagyobbítás tartozik, hanem a mellfelvarrás, a mellkisebbítés, a gynecomastia műtét, azaz a férfi emlők korrekciója, illetve például a befelé forduló mellbimbók korrekciója is.

Mit kell tudni a mellnagyobbításról?

A mellnagyobbítás történhet a test valamely területéről származó saját zsír átültetésével, mellimplantátumok műtéti úton történő behelyezésével, valamint e kettő eljárás kombinációjával, illetve akár műtét nélkül is hialuronsav beinjekciózásával. A lehetséges páciensek körébe tartoznak azok, akik egyszerűen csak növelni szeretnék a melleik méretét, de azok is, akiknek az emlői különböző okok miatt veszítettek térfogatukból, például

  • fogyás,
  • öregedési folyamatok,
  • terhesség, valamint 
  • szoptatás miatt.

Az 1-1,5 órás implantációs műtét altatásban történik, a bemetszést a mell alatti redőben, indokolt esetben a mellbimbó körül ejtik, amelyeket az implantátumok behelyezése után a szakorvos plasztikai sebészeti öltésekkel és speciális légáteresztő bőr ragasztóval zár le. A mellnagyobbítás után a sebész speciális kompressziós melltartó és leszorító mellpánt viselését írja elő a felépülés során szükséges támaszték, illetve a megfelelő pozícionálás biztosítására.

mellplasztika
Forrás: Freepik

Kinek lehet szüksége hasplasztikára?

A hasplasztika célja a felesleges bőr és zsír eltávolítása a hasi területről, illetve a hasfal feszesítése. Ezt a műtétet leggyakrabban olyan pácienseken végzik, akiknél terhesség vagy jelentős súlyvesztést követően megereszekedett a bőr a hasfalukon. Mivel a hasplasztika nem testsúlycsökkentő beavatkozás, ezért az eljárás előtt érdemes elérni a kitűzött fogyási célt.

A páciens által eltávolítani kívánt bőrfelesleg befolyásolja a sebész által elvégzendő bemetszés helyét és hosszát. Akiknek teljes vagy midi hasplasztikára van szükségük, nagyobb beavatkozásra kell készülniük azokhoz képest, akik csupán mini hasplasztikára szorulnak, mivel csak az alhasukon van bőrfelesleg. A 2-3 órás műtétet a szakorvos altatásban végzi, amely után 6-8 hétig kompressziós ruha és haskötő viselése szükséges.

Spirit Plasztika, ahol garantáltan jó kezekbe kerülsz!

Nagyobb szépészeti beavatkozást szeretnél, de tartasz a műtéttől? Bízd magad a Spirit Plasztikai Sebészet vezető plasztikai sebészére, Dr. Vancsó Péterre és csapatára! Dr. Vancsó a plasztikai és esztétikai sebészet szakértője, traumatológus és kézsebész szakorvos, aki több mint 30 éves sebészeti tapasztalattal a hasplasztika műtétek specialistája, emellett pedig a rekonstrukciós, mell-, testkontúr- és kozmetikai sebészet szakértője. 

Akciónk keretében most ingyenes konzultáció során személyre szabottan kapsz javaslatot az ajánlott beavatkozásra, amelyet a legnagyobb gondossággal, szakértelemmel és odafigyeléssel biztosítanak számodra, hogy a műtét előtt és után is biztonságban érezd magad, és elérd a megálmodott formádat!

Borítókép forrása: Freepik