Barion Pixel Elmossa az eső a tűzijátékot? – Coloré

Elmossa az eső a tűzijátékot?

2022. 08. 18.

Augusztus 20-a környékén lassanként elmúlik a kánikula, és az időjárás megkezdi utazását a hűvösebb ősz felé. Nézzük, hogy idén milyen idő várható nemzeti ünnepünkön, érdemes-e kinézni a tűzijátékra.

Péntek reggel a délnyugaton élők felhős égre ébredhetnek, és csapadékra is lehet készülni, míg az ország többi részén gyengén felhős vagy derült ég várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 18 fok körül lesz. Napközben hidegfront érkezik, mely lassanként záporokat, zivatarokat hoz, estére pedig intenzív zivatar, felhőszakadás várható széllel és jégesővel megtámogatva. Helyenként viharos erejű szél kíséri a nagy esőt, melynek következtében lassanként a hőmérséklet is csökken. A nappali csúcshőmérséklet pénteken 40 fok körül lesz.

Mindenképpen érdemes figyelemmel kísérni az időjárásjelentést, mielőtt bármelyik tűzijátékra elmennénk!
Mindenképpen érdemes figyelemmel kísérni az időjárásjelentést, mielőtt bármelyik tűzijátékra elmennénk! / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Szombaton, augusztus 20-án már hűvösebb időre ébredhetünk, hiszen a hidegfront országszerte kifújja a meleget. Egész nap felhős idő várható, záporokkal és zivatarokkal kísérve. A Süssfelnap időjárás előrejelző oldal mérései szerint este 8 óra környékén, a tűzijáték tervezett idején heves zivatar és felhőszakadás várható, így érdemes figyelni az időjárásjelentéseket, mielőtt bárhová elindulunk! A hőmérséklet csak a keleti országrészben emelkedik 30 fok fölé.

Vasárnap is marad a felhős idő, záporokra és zivatarokra készülhetünk. Erős lesz a szél, a legmagasabb hőmérséklet nyugaton nem éri el a 20 fokot, de keleten 30 fok is lehet.