Ahogy mondani szokták, mindennek van előnye és hátránya. A fehér lisztből készült kenyeret a hízás egyik felelőseként tartjuk számon. Ideje, hogy a fehér kenyér körüli cécót megszüntessük!
Új fehér kenyér a láthatáron
Annyi támadás érte már az alapélelmiszerünk fehér változatát, hogy a kutatókat megoldásra késztette. Ennek köszönhetően olyan kenyéren dolgoznak a tudósok (főleg a brit tudósok, kivételesen nem valami marhaságon), amely értékes tápanyagokban és rostban gazdag, és ennek köszönhetően kevésbé hizlal. A projekt elindult, most a pékeken van a világ szeme. A brit kormány ugyanis kiadta számukra a parancsot, és az a feladatuk, hogy gabonaféléket, babot, borsót, csicseriborsót, vitaminokat, ásványi anyagokat adagoljanak a kenyérhez. Ennek köszönhetően az új kenyér sokkal egészségesebbé válhat.
Nem újkeletű próbálkozás ez, azonban eddig az ízzel volt gond. A kutatók nem tétlenkednek. A fehér liszt kémiai elemzésével azt szeretnék elérni, hogy olyan új kenyeret tudjanak előállítani, amely nemcsak egészséges, de ízében is állagában is a „régi” legyen.
#batorvagyok
Nyitókép forrása: Pexels