Barion Pixel ,,Adj Friday” az új Black Friday! – Vásárlással szolgálhatsz jótékony célt! (x) – Coloré

,,Adj Friday” az új Black Friday! – Vásárlással szolgálhatsz jótékony célt! (x)

2022. 11. 28.

Irány a dm! A Black Friday-en vásárolt termékek árának 5%-át jótékony célra fordítja a jól ismert drogéria.

A Black Friday Amerikában kezdődött, ám eredetileg nem a karácsonyi leárazásokhoz volt köze! Az első ,,Fekete péntek” 1965-ben volt, amikor is Philadelphiában hatalmas dugó alakult ki, ugyanis szinte mindenki a karácsonyi ajándékokat akarta megvenni a helyi bevásárlóközpontban. A rendőrség látva a kaotikus helyzetet, Fekete pénteknek nevezte a napot, így jellemezve a város eddigi legnagyobb tumultusát. Idővel november utolsó pénteke lett a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete, ami egyre népszerűbb lett, 2014 óta pedig Magyarországon is számontartják.

DM Denkmit Natúr fűrdőszobai tisztítószer / Kép forrása: dm
A Denkmit nature fürdőszobai tisztítószer utántöltő tablettát egy szórófejes flakonban feloldva hatékony, környezetbarát tisztítószert kapunk, amely a citrom erejével tisztít. Környezetbarát, kíméletes tisztítás az egész fürdőszobában, 93%-ban növényi alapú összetétellel / Kép forrása: dm

Black Friday helyett Giving Friday

A Black Friday körül szabályos hisztéria alakult ki az elmúlt évek során, ugyanis a vásárlók epedve várják ezt a napot, hogy olcsóbban hozzájuthassanak a tervezett karácsonyi ajándékokhoz.

Az egynapos vásárlási láz azonban könnyedén fajulhat odáig, hogy az emberek azt is megveszik, amire nincsen szükségük, csak azért, mert olcsón hozzájuthatnak. A kereskedők ezt felismervén próbálnak változtatni a helyzeten.

Élen jár ezzel a dm, ami a fenntarthatóság jegyében azt tűzte ki céljául, hogy mindenki jól járjon a Fekete péntekkel.

DM Denkmit Folyékony Mosószer / Kép forrása: dm
A Denkmit nature folyékony mosószer hatékony folttisztító formulájával már 20°C-on szálmélységig tisztítja színes ruháit. Különleges formulája ezenkívül óvja a textíliák színét és rostszálait is. / Kép forrása: dm

Vásárolj a jó ügyért!

A dm idén igyekszik a tudatos vásárlásra fektetni a hangsúlyt, és azt erősíteni, hogy ne vegyünk többet annál, mint amire szükségünk van csak azért, mert éppen le van értékelve. A dm-ben ezen a napon sincsenek akciók, tartós árakkal dolgoznak, így azok 4 hónapon át biztosan nem emelkednek, a Black Friday idején egy jó ügy mellett állnak ki: a nap végén az aznap befolyt összeg 5%-át jótékony célra fordítja.

Idén a Giving Friday-en 26 523 924 Ft-ot adtak át a támogatott projektekre a vásárlók segítségével.

dm

A fő cél az, hogy egészségtudatossabbá válhassunk, amelyhez hozzájárul az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKI) is, amely a dm támogatásával segíteni fogja azokat, akiknek kiskertje van, de nem tudják pontosan, hogy hogyan termeljenek vegyszermentesen zöldséget és gyümölcsöt, ezzel valamelyest önfenntartóvá is válva.

Alverde Wohlige Auszeit Habfürdő / Kép forrása: dm
Az alverde Wohlige Auszeit gyengéd formulája narancs illóolajjal és növényi tisztító összetevőkkel kényezteti a bőrt fürdés közben. A habfürdőben található betain az élelmiszeriparból, a cukorkészítés melléktermékeként keletkező cukorrépamelaszból származik. / Kép forrása: dm

A dm számára nagyon fontos az egészséges életmód, hogy minél több bio élelmiszer kerüljön az asztalra, az üzletekben is egyre bővül a bio termékek kínálata, a dmBio termékek is erről árulkodnak, mint például a dmBio passzírozott natúr paradicsom, ami ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból kerül az üvegbe.

Fontos eleme az önfenntartásnak a vegyszermentes növénynevelés, amihez szintén kaphatnak alternatívákat a résztvevők.

A kertészek valójában egy izgalmas kalandnak lehetnek részesei, ugyanis azon túl, hogy segítséget kapnak kiskertjeik műveléséhez, egy kutatásban is részt vesznek, így segítve a kártevők elleni védekezés hatékonyságának ellenőrzését. Nincs más dolguk, mint alkalmazni a kapott tippeket, és feljegyezni, hogy mennyiben bizonyultak hasznosnak.

Balea szilárd hajbalzsam / Kép forrása: dm
A Balea szilárd hajbalzsam avokádóolajjal és mandulatej-kivonattal intenzíven ápolja a sérült hajat anélkül, hogy elnehezítené. Vegán és szilikonmentes receptúrája nem tartalmaz mikroműanyagokat és vízben oldódó tisztán szintetikus polimereket. / Kép forrása: dm

Az ökológiai képzésben nemcsak a kertművelők vehetnek részt, hanem azok a hátrányos helyzetű kelet-magyarországi iskolákban tanítók is, akik szívesen beindítanának egy iskolai konyhakertet. Ezáltal nemcsak ők maguk szerezhetnének tapasztalatot, hanem a szülők és a gyerekek is.

A biogazdálkodás rendkívüli odafigyelést igényel a gyerekek és a felnőttek részéről egyaránt, egyúttal olyan megbízhatóságot igényel a növények gondozása, amik olykor kihívást jelenthetnek, ám látni, ahogy a szó szoros értelmében beérik munkánk gyümölcse, mindenért kárpótol.

A dm számára rendkívül fontos, hogy a termékeik között olyat is találjunk, amelyek vegánok, így nélkülözve minden olyan anyagot vagy eljárást, melyhez állatokat vennének igénybe. Erről tanúskodik a Balea szilárd hajbalzsama is. A vegán alapanyagokon túl az is fontos a dm számára, hogy semmi ne vesszen kárba. Ezáltal jött létre a fekete áfonyával és mandulával gazdagított NoPlanetB krémtusfürdő, ami az élelmiszergyártás során keletkezett mandulahulladékot használja fel. Ehhez az eljáráshoz hasonló az alverde Wohlige Auszeit habfürdő is, ami részben a cukorkészítés melléktermékéből, a cukorrépamelaszból készül.

dmBio passzírozott natúr paradicsom / Kép forrása: dm
A dmBio passzírozott natúr paradicsom napérlelte olasz paradicsomból készült, melyet leszedést követően azonnal feldolgoztak. Vegán, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik. / Kép forrása: dm

Ugyan nem bio, mégis hatékony módszer a Föld megóvására, ha életmódunkon változtatunk. Ebben segít a Denkmit nature folyékony mosószer, amivel már 20 fokon kimoshatjuk ruháinkat!

A Black Friday napján, november 25-én mindannyian hozzátehetünk ahhoz, hogy megkezdhesse térhódítását a kis bio-kertek megjelenése! Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy pénteken ellátogatunk az ország bármely dm boltjába, és elintézzük a heti vagy havi bevásárlást, hogy a fizetett összegünk 5%-a a jó ügy mellé álljon.

No planet b krémtusfürdő / Kép forrása: dm
A fekete áfonyával és mandulával gazdagított no planet b krémtusfürdő értéknövelő felhasználásból (upcycling) származó alapanyagokat tartalmaz. A termékben található feketeáfonyamag-olaj az élelmiszergyártás, a mandula a mandulaolaj-gyártás során keletkezett hulladékból, az alma gyümölcsvíz pedig almalégyártásból származik. / Kép forrása: dm

Akinek nem áll módjában betérni egy boltba ne csüggedjen, hiszen pénteken az online vásárlásokra is érvényes a Giving Friday akció.

Tegyünk együtt a szebb jövőért!

Borítókép forrása: dm

/egeszseg/test-es-lelek/adj-friday-az-uj-black-friday-vasarlassal-szolgalhatsz-jotekony-celt-a-dm-ben-x/