Barion Pixel 5 őszi film, és a hozzájuk való teák – Így kuckózz be a hűvös estéken! (x) – Coloré

5 őszi film, és a hozzájuk való teák – Így kuckózz be a hűvös estéken! (x)

2023. 11. 30.

Ha hűvösebb az idő, előkerülnek az őszi filmek, amiket pokrócba bújva, teával a kezünkben a legjobb nézni. Össze is szedtünk pár jó filmet, és a hozzájuk való teákat is!

A november általában az átmenetet képezi, a meleg őszi napok és a hideg, de meghitt ünnepi időszak között. A nappalok rövidebbekk már, az esték hűvösebbek, lehullanak a színes falevelek a fákról, és persze előkerülnek az őszi-téli filmek, puha plédek és megszaporodnak a bekuckózós programok. Ez nem jelenti azonban azt, hogy téli álomba kell zuhannunk és várni a tavaszt, hanem mi magunk is tehetünk azért, hogy széppé tegyük az őszt!

Őszi filmek és forró teák

Ha egy hétköznap estét vagy egy hétvégét szeretnénk feldobni egy esti filmmel, nincs szükségünk másra, mint kényelmes, otthoni ruhára, pattogatott kukoricára, forró, frissen lefőzött teára, és persze magára a filmre! Gyűjtésünkben mindenki megtalálhatja a kedvenceit!

Tőrbe ejtve

Jellegzetes őszi film: sár, eső és félhomály jellemzi, és erre igencsak szükség van, hiszen a történet megkívánja! A főszerepben a Daniel Craiget láthatjuk, aki egy ismert magándetektív, Benoit Blanc bőrébe bújik. Egy hatalmas házba hívják, ugyanis váratlanul meghal a nagypapa, s bár úgy a család, mint a személyzet is állítja, hogy semmi közük a gyilkossághoz, és alibijük is van, valójában mindegyiküknek igencsak alapos oka lett volna arra, hogy eltegyék láb alól a nagyapót. Az Agatha Christie-regényre hajazó történet rendkívül izgalmas, hiszen egészen a végéig mi sem tudhatjuk, ki a gyilkos, úgyhogy izgalmas estét tölthetünk el, ha ezt a filmet választjuk! Ha nem bírjuk az izgalmakat, szürcsölgessünk hozzá mentás zöldteát, ami nyugtató hatással bír, és emellett antibakteriális hatással is rendelkezik!

Harry és Sally

Sok filmben megelevenedik a New York-i ősz, és a Harry és Sally is pont ilyen. A csodás tájak mellett visszarepülhetünk a boldog békeidőkbe, a bájos vígjátékok világába, amiben Meg Ryan és Billy Crystal van a segítségünkre. Az általuk megformált Harry és Sally az egyetem alatt találkoznak, majd hamar megállapítják, hogy a férfi és nő közötti barátság nem létező fogalom. Pár év múlva újra összefutnak, ahol elmesélik egymásnak, hogy mi történt velük azóta, majd ismét évek telnek el, mire újra egymáshoz sodorja őket a sors, és ekkor is megállapítják, hogy nem találták meg életük igazi társát. Bár közös barátaik vannak, ők maguk nem barátok, hiszen ugyebár férfi és nő között nincs barátság, mert előbb-utóbb vélhetően az ágyban kötnek ki. Végül Harry és Sally is pont így tesz, így felmerül az eldöntendő kérdés: vége a barátságnak, vagy pont most kezdődött el? A filmet megfűszerezheti az alma-fahéj ízesítésű chai. Elkészítése: https://www.teainspired.com/dilmah-recipes/tea-infused-recipes/apple-coconut-latte

D
Egy őszi film és egy tea tökéletes program a hűvös estéken / Kép forrása: fotostorm / Getty Images

Mona Lisa mosolya

A filmben bár több évszak megjelenik, az iskolakezdés és a helyszín miatt leginkább az őszi filmek sorát gyarapítja. A főszereplő (Julia Roberts) egy tanárnőt alakít, aki egy lányiskolában kezdi meg a tanítást. Különleges iskola ez, ugyanis a legtehetségesebb diákok gyűjtőhelye, ám, mint kiderül, nincs könnyű dolga a lányokkal, annál is inkább, mert sokuknak a háziasszonyság az életcél a tudomány helyett. A tanárnő azonban más utat is mutat nekik, így felmerül a kérdés, hogy valóban megáll-e az élet, ha férjhez megy az ember lánya! Az őszi képeket és hangulatot kiválóan kiegészíthetjük egy natúr vagy ízesített zöld teával, aminek különleges íze mosolyt csal a mi arcunkra is!

Mindenütt nő

Eredeti címe, a Sweet Home Alabama jobban kifejezi a történetet, mely szerint egy menő, fiatal divattervező (Reese Witherspoon) kezét megkéri rendkívül jóképű szerelme (Patrick Dempsey). Főszereplőnk hazamegy hát alabamai szülőfalujába, hogy közölje a hírt szüleivel. Más dolga is van: el kell válnia a férjétől, akihez fiatalon ment hozzá. A férfi szöges ellentéte a városi ficsúrnak, így könnyű lesz tőle az elválás – vagy mégsem? Emellé az őszi film mellé gyümölcsös fekete teákat ajánlunk, melyek fantasztikus illatokkal és ízekkel elvarázsolnak majd.

Julie & Julia – Két nő, egy recept

A Julie & Julia már-már a klasszikus filmek közé sorolható, éppen ezért kiváló egy őszi estére! Julie kitalálja, hogy egy év alatt megfőzi idolja, Julia Child összes receptjét, amiről egy blogban számol be. Egy másik szálon maga Julia Child életét is láthatjuk, így a múlt és a jelen képei váltakoznak a vásznon. Meryl Streep és Amy Adams is brillírozik szerepeikben, olyannyira, hogy őket nézve nekünk is kedvünk támad főzni! E film mellé tökéletes lehet a mandulás chai latte hiszen az illatával mi is érezhetjük a Julie és Julia által sütött sütemények aromáját.

Elkészítése: https://www.teainspired.com/dilmah-recipes/tea-infused-recipes/almond-chai