Barion Pixel 30 fokkal robban be a nyár! – Coloré

30 fokkal robban be a nyár!

2022. 05. 09.

Amire oly régóta vártunk, elérkezett: a héten a hőmérséklet eléri a harminc fokot! A nyári hőmérsékletet azért nem ússzuk meg záporok nélkül!

Kedden reggel változóan felhős időre ébredünk. Elszórtan kialakulhat záporeső, néhol esetleg zivatar. A reggeli órákban a hőmérséklet 8 és 12 fok között alakul. Napközben kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést. A Süssfelnap időjárás előrejelző oldal adatai szerint számottevő csapadék nem lesz, a Dunántúlon és a déli tájakon helyenként zápor, zivatar kialakulhat. A légmozgás jellemzően mérsékelt marad. A hőmérséklet csúcsértéke 22 és 27 fok között alakul.

Egyre melegszik az idő, de nem kerülnek el a záporok sem!
Egyre melegszik az idő, de nem kerülnek el a záporok sem! / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Szerdán reggel derült vagy gyengén fátyolfelhős lesz az ég. Reggel 8 és 13 fokot mérhetünk. Napközben gyengén fátyol-és gomolyfelhős lesz az ég, sok napsütésnek örülhetünk. Csapadék nem várható. A nyugati irányú szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között várható.

A folytatásban is marad a gyengén felhős, napos idő. A levegő folyamatosan melegszik, így a hét második felében akár 30-31 fokos maximumokra is lehet számítani.