Barion Pixel Lesz itt minden: 30 fok és hidegfront pár napon belül – Coloré

Lesz itt minden: 30 fok és hidegfront pár napon belül

2023. 06. 01.

Június elsejével beköszöntött a meteorológiai nyár, amiről az időjárás is megemlékezik, ám nem tart sokáig a 30 fok – legalábbis egyelőre.

Pénteken szép időnk lesz, kifejezetten nyári! Bár az ég felhős lesz, a reggeli hűvöst hamar felváltja a meleg. Az ország déli részében és a Dunántúlon záporokra és zivatarokra kell készülni, az északi tájakon pedig szeles lesz az idő. A hőmérséklet a reggeli órákban 12 és 16 fok között lesz, nappal pedig 25 de akár 31 fok is lehet – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

Szombaton napos időnk lesz, csupán pár fátyol-vagy gomolyfelhő lehet az égen. Esőre nem kell készülnünk, de az északkeleti irányú szél helyenként erős lehet. A hőmérséklet a hajnali és esti órákban 11 és 16 fok között lesz, nappal azonban a hidegfront hatására 26 vagy helyenként 21 fokra esik vissza a hőmérő higanyszála.

Vasárnap napos és felhős időszakok váltogatják egymást a nap során. A nyugati területeken készülhetünk záporesőre vagy zivatarra. A szél csak a zivatarok környezetében erősödhet meg, máshol mérsékelt marad. A hőmérséklet a reggeli és esti órákban meglehetősen hűvös lesz, így akár 7 fokra is lecsökkenhet a hőmérséklet, de nappal 20-27 fokot mérhetünk.

A jövő hét első felében a hőmérséklet nem fog jelentősen csökkenni, de esős napok várnak ránk!

Nyitókép forrása: Unsplash