Barion Pixel 20 fok is lehet hétvégén, de az esernyőt ne hagyjuk otthon! – Coloré

20 fok is lehet hétvégén, de az esernyőt ne hagyjuk otthon!

2024. 03. 08.

Bár 20 fok is lehet, ez ne tévesszen meg bennünket, mert sok esőre kell készülnünk a következő napokban.

Ma javában felhős lesz az ég, és érdemes esernyővel készülni, mert elszórtan várható némi eső és zápor. A reggeli órák hűvösét mérsékelten váltja a nappali meleg, ugyanis ma csupán 12 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton a Dunántúlon erősen felhős lesz az ég, az ország többi részén pedig mozgásban lesznek a felhők, így változékony lesz az ég. Nagyobb csapadék délutánig nem várható, délutántól pedig inkább a dunántúliak számíthatnak esőre, záporesőre. A szél élénk lehet, de a nappali hőmérséklet a péntekihez képest valamivel magasabb lesz, és 8-15 fok között alakul – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

Vasárnap helyenként vékonyabbá válhat a felhőzet, de délelőtt nyugat felől aktív felhőképződés észlelhető. Esőre délután mindenképpen számíthatunk, és a szél is felerősödik. A hajnali hőmérséklet a fagyzugosabb helyeken 0 fok körül lesz, míg máshol 7 fokot is mérhetünk. Nappal északkeleten tapasztalhatjuk a leghűvösebbet, 10 fokot, az ország többi részén pedig 14-20 fok lesz.

A jövő hét elején nagyobb csapadékra készülhetünk, de a hét közepétől fokozatosan elvonul a csapadékzóna, és napsütéssel számolhatunk. A nappali hőmérséklet jellemzően 11 és 16 fok között lesz.

Nyitókép forrása: Pixabay