100 km/h-t meghaladó széllökésekre készülhetünk

2022. 01. 26.

Holnap legtöbb helyen még kisüt a nap, pénteken viszont jönnek a felhők és a légmozgás erősen viharossá fokozódhat: akár 100 km/h-t meghaladó széllökések is lehetnek.

Csütörtök reggel délnyugaton, nyugaton, valamint északkeleten köd képződhet, másutt közepesen felhős lesz az ég. A ködhöz kapcsolódó alacsonyszintű rétegfelhőzetből északkeleten hószállingózás is előfordulhat. A minimum hőmérséklet értéke – 7 és 0 fok között alakul. Napközben a gyengén felhős és erősen felhős területek egyaránt jelen lesznek, néhány órára a legtöbb helyen kisüt a nap, csapadék nem várható. A hőmérséklet csúcsértéke +8 fokig emelkedhet – írja a Süssfelnap.hu.

széllökések
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Pénteken reggel északkeleten és délnyugaton ködös időre ébredhetnek az ott élők, az ország más részein gyengén felhős lesz az ég. A minimum hőmérséklet értéke – 2 és +4 fok között alakul, míg napközben +10 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Az ország nagy részén megnövekszik a felhőzet, elszórtan várható kisebb eső, záporeső. A légmozgás viharossá, olykor erősen viharossá fokozódik, a széllökések sebessége meghaladhatja 100km/h-t.

A folytatásban is marad a változékony idő, a hőmérséklet értékei pár fokot visszaesnek.