Barion Pixel A triplasajtos omlett, ami Dexter agyába ragadt: Omelette du Fromage – Coloré

A triplasajtos omlett, ami Dexter agyába ragadt: Omelette du Fromage

2022. 07. 29.

Hétvégén az ember szeretne szabadulni a hétköznap sebtében elkészített szendvicsek unalmas világától, és valami különlegeset tenni az asztalra. Nincs új a nap alatt – gondolnánk, ám ez a tejszínes-triplasajtos omlett olyan ízvilágot képvisel, ami azokat is lázba hozza, akik nincsenek oda a tojásos reggelikért.

A mai harmincas és negyvenes korosztály tagjai közül aki nem tud franciául, az is bizonyosan tudja, hogy hogyan mondják a sajtos omlettet arrafelé. A ’90-es évek egyik klasszikus rajzfilmsorozatában, a Dexter laboratóriumában esett meg, hogy a kis zseni egy éjszaka alatt akart megtanulni franciául, ezért berakott magának éjszakára egy franciául tanító lemezt. Igen ám, de ez már az első mondatok egyikénél beakadt, így Dexter egész éjjel azt hallgatta álmában, hogy ,,Omelette du Fromage”. Másnap köszönés helyett is ezzel nyitott, úgyhogy a dolgozata nem sikerült jól. Nem úgy ez az omlett, ami triplasajtos!

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb tojás
  • 2 dl habtejszín
  • őrölt bors
  • 4 dkg vaj
  • 8 dkg Anikó sajt
  • 8 dkg gomolya sajt
  • 8 dkg Edami sajt

Így készül ez a finom triplasajtos omlett

Elsőként a tojásokat egyesével egy keverőtálba ütöm, habverővel simára keverem, és a tejszínt is hozzáadom. Sóval és borssal ízlés szerint ízesítem, majd felforrósítok egy közepes méretű serpenyőt, és megolvasztok benne egy kevés vajat. A tojásos masszából egyenként négy, egyforma méretű omlettet sütök a vajon.

Ha készen vannak, tányérokra szedem őket és még melegen megszórom őket a háromféle reszelt sajttal, majd négy részre hajtom, és a tetejüket is megszórom. A Keveremkavarom nagyon jó tippet ad, mégpedig azt, hogy a három sajt közül az egyik legyen füstölt!

Ha elkészültem, zöldségekkel díszítem, és még melegében tálalom.

A triplasajtos omlett akkor az igazi, ha a sajtok közül az egyik füstölt!
A triplasajtos omlett akkor az igazi, ha a sajtok közül az egyik füstölt! / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Valami péksüteményt ennél inkább reggelire?

Szerencsére házilag is nagyon sok finomság készíthető. Ugyan ezt a virslis fonatot szilveszterre ajánlottuk, egy sima, nyári hétvégén is megállja a helyét, különösen azért, mert ha előre készítjük, másnap csak sütni kell!