Barion Pixel Isteni reggeli vagy vacsora a szardellás sült paprika – Coloré

Isteni reggeli vagy vacsora a szardellás sült paprika

2023. 06. 13.

A szardella bár riasztó lehet, nem kell megijedni tőle, mert számtalan finomság készíthető belőle, például ez a kiváló reggeli vagy vacsora sült paprikával!

A szardella több méretben található meg a tengerekben, kettő, de akár 40 centis is lehet egy-egy példány! A mediterrán konyha gyakran használja ezt a halfélét, és ezeken a tájakon olyan szerencséjük van a fogyasztóknak, hogy frissen kerül eléjük ez a finomság. Nálunk általában olajban eltett verzió kapható, de a ringli is gyakori, ami egy szem kapribogyó köré tekerve árulnak. Használható különböző szószokban, pástétomokban, zöldségkrémekben, vagy akár önmagában pirítóson! Fogyasztása javallott, ugyanis számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Bár íze elsőre furcsának hathat, ha adunk neki második esélyt, biztosan nem fogunk csalódni!

Hozzávalók:

  • fél sárga kaliforniai paprika
  • fél zöld kaliforniai paprika
  • fél piros kaliforniai paprika
  • 1 kisebb lilahagyma
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • frissen őrölt bors
  • fél üveg kapribogyóval töltött olajos szardella (ringli)
  • fél citrom leve
  • 6 szelet toast kenyér

Így készül a szardellás sült paprika:

A paprikákat megmosom, és 200 fokos sütőbe teszem nagyjából 25-30 percre. Akkor jók, ha a héjuk sötétbarna lesz. Ekkor tányárra szedem őket, leborítom egy tállal, pár percig hagyom állni a gőzben, majd lehúzom a héjukat, és felkockázom őket.

A lilahagymát meghámozom és apróra vágom, a ringliket pedig egy villával pépesre töröm. A hozzávalókat egy keverőtálba teszem, adok hozzá kakukkfüvet és rozmaringot is. Meglocsolom a citrom levével, letakarom, és egy napra hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.

Másnap lehet is kenni a pirítósokra!

Nyitókép forrása: Hadarik Rita