Barion Pixel Készítsd el ezt a könnyű vacsorát: parmezános tésztasaláta, ahogy mi szeretjük! – Coloré

Készítsd el ezt a könnyű vacsorát: parmezános tésztasaláta, ahogy mi szeretjük!

2022. 11. 09.

Egy munkanap után, amikor az ember csak bedőlne az ágyba, nehéz találni egy könnyű vacsorát, ami hamar elkészül, és még finom is. Ez a parmezános tésztasaláta pont ilyen!

Parmezánnal minden jó, ez tény, ám tudni kell bánni vele, mert ha túllövünk a célon, ételünk könnyedén válik ehetetlenné, így a parmezános tésztasaláta esetében is figyelni kell a mennyiségeket!

Az olaszországi Emilia-Romagna régióból származó sajtféle az egyik legrégebbi sajtféle, amit számontartanak Európában. Már a 14. századból vannak róla feljegyzések, melyek szerint a maihoz hasonló módon és formában készítették. A két-három évig érlelt sajt bármeddig eltartható, ugyanis megromlani nem tud, csak érni. Ezt leginkább annak köszönheti, hogy rendkívül száraz sajt, és zsírtartalma is igencsak magas.

Hozzávalók:

  • 20 dkg copfocska tészta
  • egy kisebb fej brokkoli
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 pohár natúr joghurt
  • frissen őrölt bors
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • egy csokor petrezselyem
  • 4 kiskanál reszelt parmezán

Így készül a parmezános tésztasaláta:

Elsőként egy lábas sós vizet felteszek melegedni, majd ha forr, beleöntöm a tésztát, és elkezdem főni.

Míg készül, a brokkolit megmosom, kisebb rózsákra szedem, és bő, sós vízben roppanósra főzöm. Leszűröm, lecsepegtetem, és félreteszem. A paprikát kicsumázom, majd vékony csíkokra vágom.

Ha a tészta megfőtt, leszűröm, majd egy kevés olívaolajjal elkeverem a brokkoli és a paprika társaságában. A joghurtot elkeverem a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával, majd az aprított petrezselymet is hozzákeverem. Alaposan összeforgatom a tésztasalátával, megszórom reszelt parmezánnal, majd fogyasztom is!

A Mesterszakács a tálaláshoz is ad ötletet, mégpedig azt, hogy a tányért béleljük ki salátalevelekkel, hiszen így nemcsak szebb lesz az összkép, még változatosabb ízvilágot is kapunk.

Nyitókép forrása: Mesterszakacs.hu