Ez a kókuszos gyümölcstorta lesz a nyár sztárja!

A kókusz jellegzetes, édeskés ízét sokunk szereti, és ha fel van dobva hűsítő gyümölcsökkel, egészen mennyei! Ez a kókuszos gyümölcstorta nemcsak külsejét, hanem ízét tekintve is tökéletes.

A kókuszos gyümölcstorta a trópusi ízvilágot idézi meg. A krém habos, édes és kókuszos, a tészta kellemesen kakaós, a teteje pedig rendkívül mutatós, telis-tele gyümölccsel.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1 dl hideg víz
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 dkg keserű kakaópor
  • vaj
  • finomliszt

A töltelékhez:

  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • 2 csomag habfixáló
  • 20 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

  • egy csomag átlátszó tortazselatin
  • gyümölcs (mi szőlővel készítettük)

Így készül ez a mutatós kókuszos gyümölcstorta:

Elsőként a tésztát készítem el. Ehhez a tojásokat szétválasztom, sárgájukat fehérre keverem a porcukorral. Apránként hozzáadom a vizet, és hozzáforgatom az előre összekevert száraz anyagokat is. A tojások fehérjét kemény habbá verem, és óvatosan beleforgatom az eddigiekbe.

Egy 24 centiméteres kerek, kapcsos tortaforma alját kikenem vajjal és belisztezem, ügyelve arra, hogy csak az alja legyen olyan, különben a tészta közepe felpúposodik! Beleöntöm a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeverésben 165 fok) nagyjából 35 percig sütöm. Ez idő elteltével a sütőt elzárom, ajtaját kinyitom, és tíz percig benne hagyom a tésztát. Ez idő elteltével kiveszem, kiborítom a formából és hűlni hagyom.

Míg a tészta hűl, elkészítem a tölteléket! A tejszínt kemény habbá verem, és ha már alakul, apránként hozzáadom a vaníliás cukrot és a porcukrot, továbbá a habfixálót. Utolsóként a kókuszreszeléket keverem bele, de ekkor már nem verem, hanem óvatos mozdulatokkal dolgozom bele a krémbe.

A kész tészta tetejét nagyjából egy centi vastagon levágom, a belsejét pedig kikaparom úgy, hogy maradjon nagyjából egy centis pereme. Kitöltöm az űrt a kókuszos krémmel, elsimítom, és visszateszem rá a tészta tetejét. Hűtőbe teszem, és készülhet az utolsó réteg, a sütemény koronájául szolgáló gyümölcsös réteg!

Ehhez tetszőleges gyümölcsöket megmosok és megtisztítok. Mi szőlővel készítettük, de nagyon finom bogyós gyümölcsökkel is, mint az eper, a málna és az áfonya. Esztétikusan ráteszem a gyümölcsöket a sütemény tetejére, majd a tortazselét a leírás szerint elkészítem, és a tetejére öntöm.

Pár órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe teszem, és lehet is tálalni! Tálalásnál egy késsel körbevágom a tészta szélét, hogy elválasszam a tortaformától, ezután nyitom ki a kapcsot.

A kókuszos gyümölcstorta teteje akár csokoládés krémmel is bevonható
A kókuszos gyümölcstorta teteje akár csokoládés krémmel is bevonható / Kép forrása: Keveremkavarom

A Keveremkavarom receptoldal nem a gyümölcsös verziót ajánlja, hanem egy krémesebbet: ehhez 2 evőkanál lisztet, 15 dkg kristálycukrot, 3 evőkanál keserű kakaóport, fél kiskanál őrölt fahéjat, 2-2 dl tejet és hideg vizet összekeverek egy lábasban, és alacsony tűzön, pár perc alatt sűrűre főzöm. Leveszem a tűzről, beleteszek 8 dkg margarint, elkeverem benne, és ha lehűlt, bevonom vele a tortát. Egy éjszakát tartom hűtőben, mely alatt a máz puding-szerű lesz rajta.

Szereted a krémes gyümölcstortákat?

Ezt a málnakrém-torta nemcsak a szemnek csodás, az ízlelőbimbókat is kényeztetetjük vele! Tésztája kalóriában szegény, hiszen rizsliszt az alapja, és eritrittel ízesíthető, úgyhogy bűnözni sem fogunk vele!

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

A legvonzóbb csillagjegyek az asztrológia szerint rangsorolva