Barion Pixel Isteni kókusztejes eperkrémleves – Készítsd el, míg tart a szezon! – Coloré

Isteni kókusztejes eperkrémleves – Készítsd el, míg tart a szezon!

2023. 05. 02.

Az eperkrémleves az egyik legjobb dolog, ami az eperrel történhet, különösen akkor, ha kókusztejjel készítjük!

Az eper az egyik legjobb dolog, amit a tavasz magával hozhat, hiszen az eperkrémlevesen túl turmix, sütemény, saláta és lekvár is készíthető belőle, de magában is isteni finom.

Amellett, hogy az egyik legízletesebb gyümölcs, nagyon hasznos is, ugyanis tele van számunkra nélkülözhetetlen elemekkel. Gondoskodik a memóriánkról, a szívünkről, és a rák kialakulásának esélye is csökkenhet általa. Kiemelkedően bővelkedik C-vitaminban, így nemcsak immunrendszerünket teszi ellenállóbá a náthás megbetegedések ellen, hanem a rákos sejtek terjedését is lassítja. Folsavban is gazdag, ráadásul gyulladáscsökkentő is, így a téli időszak után kiválóan felfrissíthetjük általa szervezetünk vitamintartalékait.

Mivel kókusztejjel készül, kap egy kis egzotikus ízvilágot, ráadásul laktózérzékenyek is bátran elkészíthetik! Akár vegán étrendbe is beilleszthető, ám ebben az esetben méz helyet cukrot vagy édesítőt használjunk!

Hozzávalók:

  • 300 ml kókuszjoghurt
  • 400 ml kókusztej
  • 2-3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • kókuszforgács

Így készül a kókusztejes eperkrémleves:

Elsőként megmosom az epreket, zöldjüket eltávolítom, és a kókusztejjel együtt krémesre turmixolom őket. Egy lábasba öntöm a turmixolt epreket és a kókusztejet, majd alágyújtok, és gyöngyözve főzöm. A keményítőt kikeverem a kókuszjoghurttal, és a meleg levesből kanalazok belé. Kicsit kevergetem, majd visszacsurgatom a levesbe, és folyamatos kevergetés mellett besűrítem.

Ha elég sűrű a leves, elzárom a lábas alatt a lángot, és belekeverem a levesbe a mézet. A kókuszforgácsot egy üres serpenyőben megpirítom, és ezzel tálalom a langyos vagy kihűtött isteni eperkrémlevest.

Forrás: Healthline.

Nyitókép forrása: Hadarik Rita