Barion Pixel Harcsapaprikás túrós csuszával: így varázsolj éttermet otthonra! – Coloré

Harcsapaprikás túrós csuszával: így varázsolj éttermet otthonra!

2022. 09. 30.

A harcsapaprikás túrós csuszával olyan étel, ami elemeire bontva is isteni, a kettő együtt pedig maga a varázslat! Ugyan elkészítése nem egy kétperces művelet, mindenképp megéri egyszer kipróbálni!

Harcsapaprikás túrós csuszával. E három szó hallatán az embert átjárja a melegség, hiszen eszébe jutnak a nagy ebédek, legyen az étteremben vagy otthon, ahol a nem bántóan halízű, paprikás szaftban fürdő harcsa egyesül a frissen főtt, túróval gazdagított csuszatésztával. Ugyan a halat sokan nem szeretik, a harcsának rendkívül enyhe íze van a többi halhoz képest, ráadásul a szálkától sem kell tartanunk, mert húsában nincsen, de ha találunk is, akkor egyértelműen megmutatja jelenlétét, mert meglehetősen nagy.

Érdemes hát elkészíteni azoknak is, akik ódzkodnak a hal fogyasztásától!

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 70 dkg afrikai harcsafilé
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 tejföl
  • 1 evőkanál liszt

A túrós csuszához:

  • 25 dkg csuszatészta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg túró
  • 1,5 dl tejföl

Így készül az isteni harcsapaprikás túrós csuszával:

Elsőként meghámozom a hagymát, majd apróra vágom. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban olajat hevítek, rádobom a hagymát, és barnára pirítom benne. Lehúzom a tűzről, megszórom fűszerpaprikával, majd felöntöm két deci vízzel. Visszateszem a tűzre, és ha felforrt, beleteszem a nyolc egyforma szeletre vágott harcsafilét. Sózom, beleteszem a paradicsomot és a paprikát, ha ízlésem úgy tartja borsozom, lefedem, és közepes lángon főzöm.

Míg fő, a csuszatésztát sós vízben megfőzöm, a szalonnát apróra kockázom és zsírjában kisütöm.

A hal meglehetősen hamar megfő, úgyhogy figyelni kell rá, hogy szét ne essen! Ha puhára főttek a halszeletek, kiveszem őket a léből a paradicsommal és a paprikával egyetemben, a szaftot ha nagyon elfőtt, egy kis vízzel engedem fel. A Keveremkavarom séfje e pontnál teszi bele a szaftba a felkockázott paprikát és paradicsomot, hogy ne csak ízével, húsával is gazdagítsa a szaftot.

A tejfölben elkeverem a lisztet, igény szerint egy kis vizet is adok hozzá, majd a szafthoz keverem, és további 2-3 percet főzöm.

A megfőtt tésztát leszűröm, összekeverem a szalonnapörcökkel, a tejföllel és a túróval.

Tálalásnál a túrós csuszát gazdagon meglocsolom a paprikás szafttal.

Nyitókép forrása: Keveremkavarom